Quantcast

http://picasion.com/

Παρασκευή και 13: Είσαι και εσύ Paraskevidekatriaphobic;

Παρασκευή και 13 σήμερα και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν αυτή την ημέρα ως γρουσούζικη και την έχουν συνδέσει με την κακοτυχία. Βέβαια, περισσότερο για τους πιο βόρειους λαούς, καθώς εμείς εδώ έχουμε την Τρίτη και 13 ως γκαντεμομέρα και δε χρειάζεται να ανησυχούμε για αυτήν μέχρι και το Φεβρουάριο του 2018. Όχι πως δεν το έχουμε στο πίσω μέρος
του μυαλού μας και πως ότι κακό μας συμβεί σήμερα το ρίχνουμε στη μέρα! Το ξέρατε πως είναι τόσο μεγάλη η αρνητική επίδραση που έχει αυτή η ημέρα σε ορισμένους ανθρώπους, ώστε η φοβία που τους προκαλεί απέκτησε και όνομα; και λέγεται ιατρικώς «paraskavedekatriaphobia», μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «Παρασκευή» - «δεκατρείς» και «φοβία» και αυτούς τους αποκαλούν «Paraskevidekatriaphobics».

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ψυχολόγους, είναι η πιο διαδεδομένη φοβία στις ΗΠΑ. Αρκετοί δεν πηγαίνουν στις δουλειές εκείνη την ημέρα, άλλοι δεν οδηγούν, ενώ κάποιοι δεν βγαίνουν καν από τα σπίτια τους. Αυτό, ίσως, αιτιολογεί το γιατί την ημέρα εκείνη γίνονται λιγότερα ατυχήματα και λιγότεροι άνθρωποι πεθαίνουν.


Στην Πληροφορική υπάρχει ένας ιός με το όνομα «Παρασκευή και 13» (Friday 13th), που δημιουργήθηκε στο Ισραήλ το 1988. Ενεργοποιείται όταν το ημερολόγιο του υπολογιστή δείξει Παρασκευή και 13, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της λειτουργίας του.

Λοιπόν, χαλαρώστε... Παρασκευή είναι εξάλλου! Η πιο ωραία ημέρα της εβδομάδας για τους περισσότερους. Που ότι και να συμβεί, ακολουθεί ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ