Quantcast

http://picasion.com/

Video από Drone αποκαλύπτει την ομορφιά της Νέας Νικομήδειας

Ένα εκπληκτικό video ανέβηκε στα social media που απεικονίζει την σπάνια ομορφιά της Νέας Νικομήδειας. Με λήψη από ψηλά μέσω drone, μπορείτε να κάνετε ξενάγηση σ' ένα πανέμορφο χωριό που εκτός από φυσικές ομορφιές και φιλόξενους ανθρώπους διαθέτει μεγάλη πολιτισμική περιουσία. Η Νέα Νικομήδεια (Τοπική Κοινότητα Νέας
Νικομηδείας - Δημοτική Ενότητα Αποστόλου Παύλου), ανήκει στον δήμο Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Αρχικά το χωριό ονομάστηκε Braniata (Μπρανιάτα) και έγινε το 1922 με Έλληνες πρόσφυγες από τη Νικομήδεια στη βορειοδυτική Ανατολία. Έλαβε το σημερινό του όνομα (Νέα Νικομήδεια) το 1953. 
Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ο πληθυσμός της ήταν 1.050. Νεολιθικοί οικισμοί έχουν βρεθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Ο παλιότερος όμως απ' όλους αυτούς και μάλιστα γεωργικός, σε ευρωπαϊκό έδαφος, εξακριβώθηκε έξω από τη Βέροια, στη Νέα Νικομήδεια (παλιά Μπρανιάτα) Ημαθίας και χρονολογείται στην 7η χιλιετία π.Χ. Δείτε στο παρακάτω video τη Νέα Νικομήδεια από ψηλά:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ