Quantcast

http://picasion.com/

Τσαχουριδαίοι, Σκουλάς, Στρατάκηδες ένωσαν λύρες και φωνές και ξεσήκωσαν τη ΔΕΘ

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη μουσική συνάντηση με τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, τους αδελφούς Νίκο και Γιώργο Στρατάκη και το Βασίλη Σκούλα, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη σκηνή των music events της 82ης ΔΕΘ. Ο Πόντος συνάντησε την Κρήτη και η ΔΕΘ γέμισε παράδοση, χορό και μουσικές που
συγκίνησαν. Οι ήχοι από την ποντιακή και την κρητική λύρα συνεπήραν τους χιλιάδες επισκέπτες, ενώ οι παραδοσιακοί χοροί ξεσήκωσαν το κοινό.
Ανάμεσα στο κοινό που παρακολούθησαν τη συναυλία και ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να αποδράσει από τα πολιτικά του καθήκοντα, απολαμβάνοντας παραδοσιακή μουσική από τον τόπο καταγωγής του και σχολιάζοντας την εκδήλωση είπε «Η Ελλάδα έχει δυο λαούς, την Κρήτη και τον Πόντο που χορεύουν και τραγουδούν με τη λύρα αγκαλιά».
Πρώτοι στη μουσική σκηνή της 82ης ΔΕΘ, βρήκαν οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, οι οποίοι με τον δεξιοτέχνη της ποντιακής λύρας Ματθαίο και την φωνή του Κωνσταντίνου, ερμήνευσαν ποντιακά τραγούδια, αλλά και νεοελληνικά.
Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκε ο τροβαδούρος της Κρήτης Βασίλης Σκουλάς τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στη μουσική. 
Ο ίδιος τόνισε πως είναι ευτυχής που από πίσω από αυτόν έρχεται μια νέα γενιά μουσικών, κάνοντας αναφορά στους αδελφούς Τσαχουρίδη και τους αδελφούς Στρατάκη, η οποίοι δίνουν έναν άλλο τόνο στη μουσική μας παράδοση. Ακολούθησαν οι αδελφοί Νίκος και Γιώργος Στρατάκης, οι οποίοι ερμήνευσαν κρητικά τραγούδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ