Quantcast

http://picasion.com/

True story: Πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας πάει να παίξει ποδόσφαιρο στο Σουδάν

Για τη δεύτερη εμπειρία του στο εξωτερικό ετοιμάζεται ο 34χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός και πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Χρήστος Μελίσσης, μετά από αυτή που έζησε στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Μαρίτιμο. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δεχθεί πρόταση από την πρωτοπόρο της κατάταξης του πρωταθλήματος Σουδάν, Αλ
Χιλάλ Ομντουρμάν. Μάλιστα, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές τόσο στο οικονομικό σκέλος όσο και στη διάρκεια του συμβολαίου (θα είναι 1,5 έτους) αν και ο Μελίσσης θέλει πρώτα να ταξιδέψει στην αφρικανική χώρα τις επόμενες ημέρες (εκδόθηκε η βίζα για να ταξιδέψει άμεσα) για να δει με τα μάτια του τις εγκαταστάσεις της ομάδας, τις συνθήκες διαβίωσης και να αποβάλλει και τις τελευταίες επιφυλάξεις που ενδεχομένως να έχει. Το θετικό για τον 34χρονο Έλληνα αμυντικό είναι ότι στην αφρικανική χώρα υπάρχει ελληνική κοινότητα. Ο Χρήστος Μελίσσης ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νάουσα και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πανσερραϊκό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΛ, Μαρίτιμο, Πανθρακικό, Ολυμπιακό Βόλου και Βέροια. Μετρά συνολικά 354 συμμετοχές στις τρεις πρώτες εθνικές κατηγορίες της Ελλάδας και την πρώτη της Πορτογαλίας, έχει πετύχει και δέκα γκολ.
Η πρόταση της Αλ Χιλάλ στον Χρήστο Μελίσση
Η Αλ Χιλάλ εδρεύει στο Ομντουρμάν (μια πόλη που τη χωρίζει ο Νείλος από το Χαρτούμ) και ιδρύθηκε το 1930 και το γήπεδο της, «Al Hilal Stadium», έχει χωρητικότητα 35.000 θεατών. Έχει κατακτήσει 25 πρωταθλήματα, επτά Κύπελλα και 16 τοπικά πρωταθλήματα. Μετά από 20 αγωνιστικές στην τρέχουσα σεζόν της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος Σουδάν έχει συγκεντρώσει 46 βαθμούς (όσους και Αλ Μερέιχ, αλλά είναι καλύτερη στην ισοβαθμία, στη διαφορά των γκολ), ενώ συμμετέχει και στο αφρικανικό Champions League. Μπορεί το ποδόσφαιρο της αφρικανικής χώρας να μην είναι τόσο γνωστό, αλλά στο ποδόσφαιρο δαπανούν χρήματα - ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα συμβόλαια των ξένων ποδοσφαιριστών ανέρχονται στα 200.000 δολάρια - με τις συνολικές απολαβές (για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου) να ανέρχονται σε 400.000 δολάρια (γύρω στα 340.000 ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ