Quantcast

http://picasion.com/

«Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα» της Έλενας Χουσνή παρουσιάστηκε στη Βέροια

«Αντιμέτωπη» με το Βεροιώτικο κοινό βρέθηκε ακόμη μια φορά η Έλενα Χουσνή, η συγγραφέας αστυνομικών λογοτεχνημάτων που το απόγευμα της Τετάρτης 27/9 επισκέφθηκε την πόλη μας για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου. «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα» είναι ένα συνταρακτικό βιβλίο, καθώς καταπιάνεται με ένα σκληρό θέμα, αυτό της παιδικής
πορνογραφίας. 
«Ερευνώντας ήρθα στον κόσμο της παιδικής κακοποίησης. Αισθάνθηκα ότι ένιωσα ένα συντριπτικό πλήγμα. Πολλοί ήταν αυτοί που με αποθάρρυναν στη συγγραφή του βιβλίου, λόγω του στενάχωρου θέματος, ειδικά σε μια βεβαρημένη εποχή της κρίσης. Καλή λογοτεχνία όμως δεν είναι η εύκολη λογοτεχνία», είπε η συγγραφέας, φανερά συγκλονισμένη ακόμα από όσα και όσο άντεξε να παρακολουθήσει, όταν κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε μέσα στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και είδε πως δουλεύουν.
«Η προσέγγιση του θέματος στο βιβλίο γίνεται πολύ πιο ήπια σε σχέση με την πραγματικότητα. Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα κρύβει μια φρικτή ιστορία που αφηγούμαι σε λίγες σειρές. Δε δίνει απαντήσεις αλλά ίσως αφήσει περισσότερη γνώση και ευαισθητοποιήσει. Αυτή είναι και η χαρά του συγγραφέα».
Στο πάνελ βρισκόταν και ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», του Σωματείου που από το 2006 βρίσκεται στη Βέροια για να προστατεύσει και να φροντίσει παιδιά που βιώνουν την παραμέληση, την ψυχολογική και σωματική βία, την περιθωριοποίηση και την απόρριψη. Ενός Σωματείου που έχει περιθάλψει, σώσει και φροντίσει πολλά παιδιά με ριγέ μπλούζα... 
Όπως ανέφερε άλλωστε και η συγγραφέας, «Μέσα από όλη αυτή την ιστορία, στόχος μου είναι να προβληθεί το έργο που γίνεται στην Πρωτοβουλία». Για το βιβλίο μίλησε και ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Παππάς, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως διαβάζοντας το βιβλίο γίνεσαι περισσότερο υποψιασμένος πολίτης, γονιός, άνθρωπος. Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση:










ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ