Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ταινία μικρού μήκους και αυτοσχεδιασμός από την ομάδα playback Βέροιας “coo-action”

Το Νήμα-Φωνή των Ιστοριών
Σας περιμένουμε σε αυτή την ιδιαίτερη "συνοικιακή" συνάντηση, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20:30μ.μ. όπου με αφορμή την προβολή της ταινίας μικρού μήκους "το νήμα", θα πραγματοποιηθεί μία μοναδική αυτοσχεδιαστική θεατρική παράσταση βασισμένη στις δικές ιστορίες

- στις δικές φωνές - φωνές και αφηγήσεις του εδώ και τώρα που ίσως να εξιλεώνουν σιωπές του εκεί και τότε...

Η ΤΑΙΝΙΑ

"Το Νήμα" είναι μια ταινία-μετωνυμία της μνήμης που διατρέχει την πόλη και τη χαράζει "τραυματίζοντάς" την. Βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργου Λιόλιου "Σκιές της πόλης", εκδ. Ευρασία (2008). Πρώτη προβολή: "Αρχαιολογικοί Διάλογοι - Ιωάννινα 03.06.2017"

ΤΟ PLAYBACK
Το αρχικό σχήμα του Playback συγκροτήθηκε στα 1975, από τον Jonathan Fox και άλλους. Ήταν μέρος των θεατρικών πειραματικών αναζητήσεων της δεκαετίας εκείνης. Σήμερα, το Playback έχει διαδοθεί σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν περισσότερες από 250 ομάδες, που λειτουργούν σε διαφορετικές χώρες.
Την ομάδα playback της Βέροιας “coo-action” την αποτελούν
η Αλέξια Κουκουνασούλη, 
η Εύση Αρζόγλου, 
η Ελίζα Σιδερίδου, 
η Μαίρη Μεγγιάνη, 
η Κική Ταλαρά, 
η Υακίνθη Σταμπολή  
ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και 
η Ευφροσύνη Κιατικίδου. 

Σε αυτό το είδος αυτοσχεδιαστικής θεατρικής “πράξης” δεν προϋπάρχει κάποιο έργο ή οποιοσδήποτε άλλος “σεναριακός” οδηγός επάνω στον οποίο έχει προηγηθεί κάποια προετοιμασία για να παρουσιαστεί. Η παράσταση συν-δημιουργείται από το κοινό, τους ηθοποιούς , τον μουσικός και τον συντονιστή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ