Quantcast

http://picasion.com/

Σε αναζήτηση υποψηφίων ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών σε Βέροια και Ημαθία

Τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις, προκειμένου να εντοπίσουν υποψηφίους (Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο, Δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους) με αξιώσεις ενόψει των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 σε Βέροια, Ημαθία και Κεντρική Μακεδονία, προετοιμάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην επαναληφθεί το
«στραπάτσο» του 2014.
Τότε, ενώ το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επέλαυνε προς την εξουσία, δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε έναν από τους τρεις μεγάλους δήμους της Ημαθίας, ενώ δεινή ήττα υπέστη και σε επίπεδο περιφερέρειας. Αντίπαλοι της Δεύτερης Κυριακής ήταν ο «γαλάζιος» Απόστολος Τζιτζικώστας ως ανεξάρτητος και ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ., Γιάννης Ιωαννίδης, επί του οποίου επικράτησε ο πρώτος. Η τότε υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου (η οποία να σημειωθεί πως στην συνέχεια αποχώρησε από το κόμμα), δεν είχε καταφέρει στον πρώτο γύρο να συγκεντρώσει ούτε το 12% του εκλογικού σώματος. 

Με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει τον αγώνα τους τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τους επόμενους μήνες. Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ στερείται αυτοδιοικητικών στελεχών και δεν κατάφερε να τα δημιουργήσει στα 2,5 χρόνια που κυβερνά, υπάρχουν ήδη συζητήσεις, σε κορυφαίο επίπεδο, για πλαγιοκόπηση προσώπων, κυρίως από την Κεντροαριστερά, αλλά όχι μόνον από εκεί. Οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε ηχηρές «μεταγραφές» και «μετακινήσεις» από στελέχη που παλιά ανήκαν στον ιστορικό χώρο του κέντρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ