Quantcast

http://picasion.com/

Σάββας Καρράς: Από τη Βέροια για εργασία σεζόν στην Κω

Καλοκαιρινή σεζόν. Δουλειά σε νησί. Όνειρο για πολλούς νέους, «ξενιτιά» από ανάγκη για άλλους, λίγο από όλα για κάποιους. Ο Σάββας είναι ένα νέο παιδί, μόλις 22 ετών, που τα τελευταία του καλοκαίρια, αφήνει τη Βέροια για να εργαστεί σεζόν σε τουριστικούς προορισμούς. Τα πρώτα χρόνια ξεκίνησε δουλεύοντας στη Χαλκιδική, ενώ φέτος έστειλε βιογραφικό
και έφυγε, πολύ πιο μακρυά αυτή τη φορά, στην Κω.
Εκεί τον εντοπίσαμε, να εργάζεται ως σερβιτόρος στο «Blue Lagoon Resort», μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, που φιλοξενεί καθημερινά 2500 τουρίστες και που φέτος από ότι μας είπε είχε όλη τη σεζόν σχεδόν 100% πληρότητα, με τουρισμό κυρίως από Αγγλία, Ολλανδία και Γερμανία. Στο νησί υπάρχουν όπως μας είπε, ακόμα 2 - 3 Βεροιώτες για σεζόν.

Σε ερώτησή μας «αν η ανεργία ήταν ο λόγος που σε έκανε να κατέβεις για δουλειά στην Κω», δε λάβαμε την αναμενόμενη, καταφατική απάντηση. «Όχι. Είναι κάτι που μου αρέσει. Η ηλικία μου και η οικογενειακή μου κατάσταση μου επιτρέπουν ακόμα να έχω αυτή την επιλογή. Είμαι μικρός και είναι ευκαιρία για μένα να συλλέξω εμπειρίες, να γνωρίσω ανθρώπους από όλο τον κόσμο».

Δουλειά από το πρωί έως το βράδυ; Εξαντλητικά ωράρια; Ελάχιστος έως καθόλου προσωπικός χρόνος για μπάνιο ή ξεκούραση;
«Στις περισσότερες περιπτώσεις εργασίας σεζόν ισχύει αυτό. Στη δική μου όμως περίπτωση τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εργάζομαι κανονικά το οκτάωρό μου. Έτσι έχω και προσωπικό χρόνο να απολαύσω τις ομορφιές του νησιού». 
Ο Σάββας είναι τόσο κοινωνικός και επικοινωνιακός, που οι πελάτες τον λατρεύουν. Το καλύτερό του, τα παιδιά. Παρά το φόρτο εργασίας, ασχολείται μαζί τους και φροντίζει όλοι, μικροί και μεγάλοι να περνούν ευχάριστα. Οι selfies και οι αναμνηστικές φωτογραφίες με τους επισκέπτες του ξενοδοχείου είναι συχνά στο πρόγραμμα πριν την αναχώρηση. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που επιστρέφοντας στην πατρίδα τον έχουν μαζί τους στα άλμπουμ των διακοπών τους από την Ελλάδα ως μια ευχάριστη ανάμνηση. 

Ο Σάββας βρίσκεται στην Κω από το Μάιο. Έζησε το σεισμό, εξυπηρέτησε χιλιάδες τουρίστες κάθε ηλικίας, έκανε πολλές γνωριμίες all around the world και ετοιμάζεται σε ένα μήνα περίπου να επιστρέψει στη Βέροια έτσι όπως το υπολόγισε. Γεμάτος εμπειρίες, αναμνήσεις και ακόμα πιο πλούσιο βιογραφικό. Μέχρι τον επόμενο καλοκαιρινό προορισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ