Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αλλάζει επίπεδο η «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

Νέα σύγχρονη δομή και συνέδριο στη Βέροια
Σε έναν κοινωνικό τομέα εξαιρετικά «λεπτό», την κακοποίηση παιδιών, η Πρωτοβουλία για το Παιδί κάνει συνεχώς άλματα προς τα εμπρός και εξελίσσεται σε μια πρότυπη δομή που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας για ανηλίκους. Χάρη στις δωρεές των
σημαντικότερων ελληνικών ιδρυμάτων (Νιάρχου, Λασκαρίδη), αλλά και συμπολιτών μας (Δωρεά Κούσιου – οικ. Κουτόβα) αναμένεται να λειτουργήσει στη Βέροια ένας νέος χώρος που όμοιοί του λίγοι υπάρχουν στον κόσμο. Έτσι, στις αρχές του Νοέμβρη πρόκειται να εγκαινιαστεί το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος στη Βέροια, στο οποίο θα γίνεται με τα πλέον σύγχρονα μέσα, διάγνωση και τεκμηρίωση της κακοποίησης και θα ακολουθεί συστηματική ατομική ψυχοθεραπεία των θυμάτων. Το Κέντρο θα είναι ανοικτό για χρήση από οποιονδήποτε Φορέα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα χρειαστεί τις υπηρεσίες του. Το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος μαζί με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών σε κίνδυνο (που λειτουργεί από το 2010), μαζί με τις άλλες Δομές της Πρωτοβουλίας για το Παιδί θα θωρακίσουν περαιτέρω την κοινωνία απέναντι στην κακομεταχείριση και την εκμετάλλευση των ανηλίκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βεροιώτη, το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος πρόκειται να εγκαινιαστεί την 1η Νοεμβρίου 2017, από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου- Βασιλοπούλου, σε χώρο επί της Βενιζέλου από τη δωρεά Κούσιου προς την Πρωτοβουλία.
Την ίδια μέρα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες συνεδρίου (στον Χώρο Τεχνών την 1η μέρα και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη τη δεύτερη) με στόχους:

  • Την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού (εισηγήσεις πρώτης ημέρας)
  • Την επιμόρφωση - εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου (εργαστήρια δεύτερης ημέρας)
Για την επίτευξη των στόχων, θα κληθούν έγκριτοι και έμπειροι εισηγητές και επαγγελματίες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα θα μιλήσουν:
  • Michael Lynch, Επιθεωρητής ερευνών στην αστυνομική διεύθυνση της Garda Siochana από την Ιρλανδία, Διοικητής του τμήματος παιδικής προστασίας, του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος κατά παιδιών και της διαχείρισης υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης, σε εθνικό επίπεδο.
  • Sandra Marchenko, Διευθύντρια Ινστιτούτου “Koons Family” στο Τμήμα Διεθνούς Δικαίου και Πολιτικής του International Centre for Missing and Exploited Children, Washington.
  • Γεώργιος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.
  • Έλενα Ράπτη, Βουλευτής, μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ».
  • Παναγιώτα Μάνθου, Ψυχολόγος & Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη Τμήματος Τηλεφωνικών Γραμμών και Υπεύθυνη Επιχειρησιακής Συντονιστικής Υπηρεσίας Δράσεων Παιδικής Προστασίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Ελισάβετ Μιχαηλίδου, Παιδίατρος, Γ’ Πανεπιστημιακή Κλινική Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης:
  • Σοφία Κουσίδου, Αστυνομικός, επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
  • Ξένη Δημητρίου- Βασιλοπούλου, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
  • Veronika Woerndl, Υπεύθυνη παιδικής προστασίας στο Caritas / Kinderdorf / Irschenberg του Μονάχου.
  • Θεοδώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργός, Διευθύντρια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας της Πρωτοβουλίας για το Παιδί.
  • Μαρία Δραμιλαράκη, Παιδοψυχίατρος, Επόπτρια Πρωτοβουλίας για το Παιδί.
Το αναλυτικό πρόγραμμα και τα θέματα των εισηγήσεων θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ