Quantcast

http://picasion.com/

Πρωτιά για Κύρτσιο στις εκλογές της ΠΕΚ - Ισοψήφισε με Παλάσκα

Πρώτος σε σταυρούς μαζί με τον συνυποφήφιό του από την Θεσσαλία, εξελέγη ο Βεροιώτης Στέργιος Κύρτσιος, στις εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17/9 στη Βέροια. Στην εκλογική διαδικασία, που διεξήχθη σε κλίμα ενότητας και με κοινό στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου,
συμμετείχαν πάνω από 200 κτηνοτρόφοι από σχεδόν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, με εξαίρεση την Αττική, την Καβάλα, των νησιών και της Κρήτης.
Η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, βγάζοντας πρώτους, με 67 σταυρούς, τον προσωρινό πρόεδρο της Ένωσης και πρόεδρο αιγοπροβατοτρόφων Ημαθίας Στέργιο Κύρτσιο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκο Παλάσκα, που αναδείχθηκε πρώτος πλειοψηφών έπειτα από κλήρωση λόγω ισοψηφίας.

Ακολούθησαν ο Χρήστος Λελέκης από την Κοζάνη με 65 σταυρούς, ο Μιχάλης Τζιότζιος με 60, ο Γιάννης Γκρίνιας από την Μαγνησία με 57, ο Κώστας Γυφτάκης από τη Μεσσηνία με 56, ο Παναγιώτης Λειβαδίτης από την Δράμα με 52, ο Δημήτρης Μολώνης από την Αιτωλοακαρνανία με 48, η Μυρτώ Λύκα από την Θεσπρωτία με 47, οι Κώστας Θεοδωρόπουλος από την Ηλεία και Δημήτρης Καμπούρης από την Χαλκιδική με 46, η Ελπίδα Σιδηροπούλου από τις Σέρρες με 45, ο Τάσος Αντωνίου από την Λάρισα με 42, ο Γιάννης Ντίσιος από την Πέλλα με 40 και ο Ιωάννης Παναγιωτίδης από την Θεσσαλονίκη με 36.

Οι 15 προαναφερθέντες εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να συγκροτηθεί σε Σώμα.

Την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν το χρίσμα του προέδρου της ΠΕΚ έχουν εκφράσει ανοικτά, μέχρι στιγμής, ο Γιάννης Γκρίνιας και η Ελπίδα Σιδηροπούλου, ο Νίκος Παλάσκας, ο Στέργιος Κύρτσιος, ο Δημήτρης Καμπούρης, αλλά και ο Παναγιώτης Λειβαδίτης.


Μάλιστα όπως έλεγε στο Agronews πολύπειρος συνδικαλιστής, «εάν ο Παλάσκας θελήσει τελικά να διεκδικήσει την προεδρία, θα την πάρει με περίπατο», άποψη, πάντως, που δεν βρίσκει όλους σύμφωνους, καθώς έτερος μπαρουτοκαπνισμένος κτηνοτροφοσυνδικαλιστής έλεγε πως με τους συσχετισμούς που υπάρχουν πλέον στο Δ.Σ., αν οι βορειοελλαδίτες συσπειρωθούν μπορούν να κρατήσουν την προεδρία στη Β. Ελλάδα.

Δεν λείπουν πάντως, στις συζητήσεις που ξεκίνησαν, και οι παραινέσεις να μπουν μπροστά νέοι κτηνοτρόφοι με διάθεση και δυνάμεις να συγκρουστούν διότι τα προβλήματα του κλάδου είναι τεράστια και οι άνθρωποι που θα ηγηθούν τις προσπάθειας να τα λύσουν θα πρέπει να έχουν το χρόνο, τα μέσα και τη μόρφωση να το πετύχουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ