Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προτάσεις για τις πλατείες Ωρολογίου και Πλατάνων κατέθεσαν 150 Βεροιώτες στο δημοτικό συμβούλιο

Με τις προτάσεις τους που πιστεύουν πως θα αμβλύνουν τη δυσλειτουργία των δυο πλατειών Ωρολογίου και Πλατάνων, βρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μερίδα πολιτών του δήμου Βέροιας, εκπροσωπώντας τους 150 συμπολίτες που υπέγραψαν τις προτάσεις που κατατέθηκαν. Εκ μέρους τους μίλησε η Ερμιόνη Καλλαρά, που όπως
είπε αρχικά, «Είμαστε εδώ γιατί είμαστε σφόδρα ανήσυχοι για την κατάσταση που επικρατεί στις δυο πλατείες. Παιδιά και ενήλικες διαπιστώνουν καθημερινά την ασχήμια, την εγκατάλειψη, την επικινδυνότητα και την έλλειψη πρασίνου στις δυο πλατείες». 
Ειδικά για την πλατεία Ωρολογίου, όπως αναφέρει το έγγραφο των πολιτών, η κεντρική πλατεία της πόλης μας 8 χρόνια και πλέον από την ανάπλαση, είναι ένας «έρημος τόπος» που διώχνει αντί να προσελκύει. Συντριβάνια που δε λειτουργούν, σπασμένα μάρμαρα - παγίδες, βγαλμένες σχάρες και το άκρως επικίνδυνο μνημείο πεσόντων με τα αιχμηρά γυαλιά που προεξέχουν, η εκτεταμένη πλακόστρωση που το καλοκαίρι βράζει, η έλλειψη πρασίνου, ο ελλιπής φωτισμός, τα γκάφιτι. 

«Ζητούμε την άμεση επιδιόρθωση και λειτουργία του σιντριβανιού, να φυτευτούν δέντρα, να απελευθερωθεί η διέλευση των πεζών και το σβήσιμο των γκράφιτι», ήταν κάποιες από τις προτάσεις για την πλατεία Ωρολογίου.


Αντίστοιχα, για την πλατεία Πλατάνων, ανέφερε πως αντί για χώρος πρασίνου έχει γίνει δωρεάν πάρκινγκ και ζητούν να γίνει χώρος ανάπαυλας και δροσιάς για τους πολίτες. Κλείνοντας διερωτήθηκε « Αν συνέβαινε στην αυλή του σπιτιού μας θα το αφήναμε να ρημάξει τόσο;»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ