Ο Σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Κοτόπουλο γεμιστό με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Στρώνουμε στην άκρη του κάθε φιλέτου τη λιαστή ντομάτα, προσθέτουμε τη γραβιέρα και τα πιέζουμε με το χέρι ώστε να κολλήσουν τα υλικά στο κρέας. Ρολάρουμε σφιχτά το κάθε φιλέτο, ράβοντας τις άκρες του με οδοντογλυφίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Σ' ένα
αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα φιλέτα απ όλες τις πλευρές. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 25-30΄ περίπου. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, κόβουμε λοξά τα φιλέτα και σερβίρουμε.

Tips: αν θέλουμε ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι μία κρέμα γάλακτος (250γρ.) με 2 κ.σ. μουστάρδα και περιχύνουμε τα φιλέτα μας.


ΥΛΙΚΑ
- 4 μπαστούνια γραβιέρα (50-60 γρ)
- 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλου ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Δημοφιλείς αναρτήσεις