Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου επισκέφθηκε τη Μελίκη (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου στο χωριό Μελίκη του νομού Ημαθίας. Η αποστολή του Ομίλου βρέθηκε στη Μακεδονία το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017, φιλοξενούμενη του «Πολιτιστικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων». Οι χορευτές του Ομίλου παρουσίασαν σαμιώτικους χορούς στο μεγάλο
πανηγύρι του χωριού το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, σε μια εκδήλωση που παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Την Κυριακή, η Σαμιώτικη αντιπροσωπία επισκέφθηκε το Μουσείο της Βεργίνας και στη συνέχεια το Εθνογραφικό Μουσείο του Γιώργη Μελίκη, που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό. Ο Γιώργης Μελίκης καλωσόρισε τους επισκέπτες στο μουσείο του και μαζί με τους συνεργάτες του τους ξενάγησαν στα υπέροχα εκθέματα. 
Στη συνέχεια ο Γιώργης Μελίκης συζήτησε για αρκετή ώρα με τους χορευτές για θέματα λαογραφίας και πολιτισμού, ενώ ο χοροδιδάσκαλος και αντιπρόεδρος του Ομίλου, κ. Μάκης Ευαγγέλου, του εξέφρασε τις ευχαριστίες για τη συμβολή της εκπομπής «Ο Τόπος και το Τραγούδι του» στη διάσωση και διάδοση της Σαμιώτικης παράδοσης, μέσα από την εκπομπή που είχε προβληθεί από την ΕΡΤ3 και στην οποία είχαν συνεργαστεί. Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί το χοροδιδάσκαλο Αχιλλέα Τσιάρα, την Ειρήνη Ντόβα και τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελίκης, για τη φιλοξενία που προσέφεραν στη αποστολή του Ομίλου, καθώς και τους χορευτές και το χοροδιδάσκαλο του ΧΟΡ.Ο.Σ, που με προσωπικό κόπο συμμετείχαν σε αυτή την αποστολή, διαδίδοντας την παράδοση της Σάμου στη Μακεδονία.
«Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου με τη δράση του αυτή εγκαινίασε τη νέα χορευτική χρονιά, η οποία για τον μήνα Σεπτέμβριο έχει προγραμματισμένο τόσο ένα σεμινάριο χορών του Νομού Πέλλας όσο και την έναρξη των μαθημάτων ελληνικών παραδοσιακών χορών», αναφέρει ο ΧΟΡ.Ο.Σ. Δείτε φωτογραφίες:






ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ