Quantcast

http://picasion.com/

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας στην αναπαράσταση του όρκου του Ιπποκράτη στην Κω

Το δέος, η συγκίνηση και η υπερηφάνεια, κυριάρχησαν στην καθηλωτική τελετή αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο Κω, με την απαγγελία του από τους πρωτεύσαντες αποφοίτους των επτά Ιατρικών Σχολών της χώρας και την βράβευσή τους από το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τους Προέδρους των επτά Ιατρικών Σχολών. Η Τελετή διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με τη συνεργασία του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος και του Ιατρικού Συλλόγου της Κω. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ., οι Πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, πολλά μέλη του ιατρικού κόσμου και πλήθος άλλων πολιτών της Κω.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον Επικεφαλής Διεθνών Σχέσων του ΠΙΣ Αναστάσιο Βασιάδη και τον Πρόεδρο του ΙΣΗ Βασίλη Διαμαντόπουλο. Για μια ακόμα φορά ο αξεπέραστος ερμηνευτής Μηνάς Χατζηαντωνίου καθήλωσε το κοινό στο ρόλο του Ιπποκράτη, με την απαγγελία του πρωτότυπου Όρκου και της μετάφρασης του από μνήμης, ενώ οι ιέρειες που τον πλαισίωναν ήταν κοπέλες από την Κω. Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης, υπήρξε κατά την απαγγελία του Ιπποκρατικού Όρκου, η ορκωμοσία των πρωτευσάντων αριστούχων ιατρών που αποφοίτησαν το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, παρουσία των Πρόεδρων από τις επτά Πανεπιστημιακές Ιατρικές Σχολές της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος, επαίνεσε στο χαιρετισμό του τους πρωτεύσαντες και έστειλε το μήνυμα της μέγιστης προσπάθειας και βράβευσης της αριστείας στο τόπο του Ιπποκράτη, στον οποίο αναφέρονται όλοι οι ιατροί του κόσμου, καθώς και την ανάγκη ενδυνάμωσης της Ιπποκρατικής ιδέας, των αξιών και του πολιτισμού.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω Μαρία Φραντζάκη ευχαρίστησε εκ μέρους της ιατρικής κοινότητας του νησιού, όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση και για την συμμετοχή τους στην γενικότερη προσπάθεια που καθιέρωσε αυτήν την παράδοση.

Εκ μέρους του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ίδρυματος της Κω, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος Αριστοτέλης Παυλίδης καλωσορίζοντας όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Ιδιαίτερα εμπνευσμένη ομιλία εκφώνησε και ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστήμιου της Αθήνας και πρώην Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Στέφανος Γερουλάνος.

Οι επτά αριστεύσαντες των επτά Ιατρικών σχολών της χώρας είναι οι:

Δήμητρα Βαρδαλάκη από το Εθνικό Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών, Ιωάννης Λιάμπας από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης, Μαρία Νησωτάκη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αικατερίνη Μπίνη από το Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης, Δήμητρα Δήμου από το Παν/μιο Ιωαννίνων, Νικόλαος Δημήτριος Πάτζαρης από το Παν/μιο Πατρών και Μυρτώ Παληκούτα Δεπασκουάλε από το Παν/μιο Θεσσαλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ