Quantcast

http://picasion.com/

Νέα επίσκεψη του Λυκοστράτη στην Κίνα

Το Πεκίνο, την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, επισκέφτηκε την εβδομάδα που μας πέρασε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας Βασίλης Λυκοστράτης. Η επίσκεψη ήταν αποτέλεσμα της προηγούμενης επίσκεψης του κυρίου Λυκοστράτη στο Πεκίνο στα πλαίσια του 2ου Συνέδριου Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων και των σχέσεων που αναπτύχθηκαν κατά τη
διάρκεια του συνεδρίου. Κατά την παραμονή του στην Κινεζική πρωτεύουσα, ο κύριος Λυκοστράτης συναντήθηκε με σημαντικές προσωπικότητες του Δήμου DongchengDistrict του Πεκίνου, δηλαδή της Παλιάς Πόλης, όπου βρίσκονται τα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία του Πεκίνου όπως η Απαγορευμένη Πόλη και ο Ναός του Ουρανού, μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με σκοπό να προετοιμασθεί το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού αλλά και εμπορίου.


Ο κύριος Λυκοστράτης συνοδευόμενος από τον κύριο Λευτέρη Κόντο, αντιπρόεδρο του Ελληνο-Κινεζικού Συνδέσμου φιλίας, συναντήθηκε με την αντίστοιχη αντιδήμαρχο κύρια ZhaoLingyun, τον κυρίοXieXiaopeng υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής της DongchengDistrict, τον κύριο XuQiangυπεύθυνο του Οργανισμού Διεθνών Σχέσεων και Φιλίας μεταξύ Χωρών, τον Σύνδεσμο Γυναικών Διεθνών Σχέσεων, καθώς και με άλλους εκπροσώπους σημαντικών φορέων του συγκεκριμένου Δήμου αλλά και άλλων Δήμων του Πεκίνου.

Κατά τις συναντήσεις αυτές, έγινε αναφορά στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των δύο πόλεων πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η μελλοντική συνεργασία και αδερφοποίηση του Δήμου DongchengDistrictμε το Δήμο Βέροιας.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η φιλοξενία αντιπροσωπίας από την Κίνα στην πόλη μας για την πρόοδο των συζητήσεων και την γνωριμία τους με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ