Quantcast

http://picasion.com/

Μουζάλας: Η Κεντρική Μακεδονία φιλοξενεί πλέον το 20% των προσφύγων

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα με τον Περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Οι δύο άντρες, συνεργάστηκαν στενά την περίοδο έξαρσης του προσφυγικού ζητήματος, ευχαρίστησαν ο ένας τον άλλο για τη στήριξη, καθώς και τον
λαό της Κεντρικής Μακεδονίας που στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών. Μάλιστα ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι τήρησε την υπόσχεσή που είχε δώσει στον περιφερειάρχη ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των camp θα σταματήσουν να λειτουργούν.

"Ο λαός της Μακεδονίας έδειξε μεγαλοθυμία και φιλοξενία. Δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τον λαό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο οι συνθήκες να είναι αξιοπρεπείς. Κλείσαμε πάνω από το 50% των camps και αυτά δεν θέλουμε να ξανανοίξουν. Θέλουμε να κλείσουνε και άλλα", τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Όπως είπε προτεραιότητα είναι να κλείσει το Δερβένι ,ενώ η Softex όπως σημείωσε έχει πρακτικά κλείσει. Παράλληλα επισήμανε το γεγονός πως στην Κεντρική Μακεδονία διέμεναν 22.000 πρόσφυγες και τώρα έχουν μείνει 11.000.

"Στόχος μας είναι να μειωθεί κι άλλο αριθμό των προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία", τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Όσον αφορά τη στέγαση προσφύγων σε διαμερίσματα, ο κ. Μουζάλας δήλωσε πως πρόκειται για φιλόδοξο πρόγραμμα που προσδίδει αξιοπρέπεια και στους πρόσφυγες και στη χώρα.

Αναφορικά με την μετακίνηση μεταναστών από τα νησιά, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως όντως υπάρχει μετακίνηση προς τη βόρεια Ελλάδα, ενώ μιλώντας για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών από άλλες χώρες, η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μια συμβολική κίνηση και θα δεχθεί την επιστροφή λίγων δεκάδων με το νόμο του Δουβλίνου.

"Θέλουμε να δείξουμε ότι παρά την δύσκολη κατάσταση κάνουμε μια συμβολική κίνηση για να αποδείξουμε ότι είμαστε Ευρώπη", τόνισε.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε το Γιάννη Μουζάλα, πολιτικό που δίνει το λόγο του και τον τηρεί.

"Πάγιο αίτημα μας ήταν η αποσυμφόρηση της Κεντρικής Μακεδονίας και αναλογικός καταμερισμός σε όλη την Ελλάδα. Πλέον στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχει το 20%, των προσφύγων, ακριβώς το ποσοστό που αναλογεί στο πληθυσμό. Αυτό τον αριθμό μπορεί να τον σηκώσει η τοπική κοινωνία", τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Nα σημειωθεί πως στη συνάντηση συμμετείχε και ο συντονιστής αρμόδιος για θέματα προσφυγικού στην Κεντρική Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ