Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ιωσηφίδου: «Κάτι νέο γεννιέται στην Κεντροαριστερά»

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η πολιτεύτρια του «Ποταμιού» Ίλια Ιωσηφίδου μίλησε για το νέα προσπάθεια που γίνεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και δεν κρύβει την αισιοδοξία της για την επιτυχία του εγχειρήματος. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή της: «Κάτι νέο γεννιέται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Ο «Νέος Ενιαίος Πολιτικός
Φορέας», που, όπως φαίνεται, θα δημιουργηθεί από τη συνένωση των κομμάτων του μεταρρυθμιστικού και προοδευτικού κέντρου και της κεντροαριστεράς, φιλοδοξεί να συσπειρώσει τους πολίτες με ιδεολογικό στίγμα ανάμεσα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο σχήμα με βιωσιμότητα και επιρροή.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Απαιτείται η αλλαγή πολύχρονων νοοτροπιών και συμπεριφορών . Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, εισακούοντας τις εκκλήσεις κορυφαίων στελεχών τους και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, προχωρούν σε ένα τολμηρό και γενναίο βήμα παραμερίζοντας τους προσωπικούς τους εγωισμούς. Με αυτόν τον τρόπο βέβαια έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλο ποσοστό μελών και οπαδών τους, που προτιμούν την ησυχία και την καθαρότητα της μοναξιάς από τις παγίδες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν αλλά και την προσπάθεια και προσαρμοστικότητα που απαιτεί η συνεργασία. Αυτή είναι όμως η υποχρέωση των αρχηγών. Να χαράσσουν πορείες και να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις.

Η παρουσία εμβληματικών μορφών του προοδευτικού χώρου, όπως ο συνταγματολόγος Νίκος Αλεβιζάτος σαν πρόεδρος και ο ακαδημαϊκός Νικηφόρος Διαμαντούρος σαν μέλος, στην επιτροπή που θα ρυθμίσει τη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού, της προσδίδουν κύρος και αντικειμενικότητα. Επίσης η υποψηφιότητα Καμίνη για πρόεδρος δίνει οικουμενικότητα στο υπό δημιουργία κόμμα.

Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πολλά και η καχυποψία εκατέρωθεν φυσιολογική. Αφού όμως υπάρχει θέληση και συμφωνία για δίκαια και διάφανη εκλογή που το αποτέλεσμα της θα σεβαστούν όλοι οι συμμετέχοντες, πλέον το κλειδί της επιτυχίας θα είναι η συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες ανάδειξης του αρχηγού και οπωσδήποτε η ανταπόκριση του κόσμου συνολικά στο νέο φορέα.

Ευχής έργο θα είναι όλοι οι πολίτες του χώρου να προσέλθουμε αφήνοντας κατά μέρος κομματικά γυαλιά και ταυτότητες και να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά νέο που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Οψόμεθα»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ