Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επανεμφάνιση Χασιώτη μετά από 11 χρόνια!

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 11 ολόκληρα χρόνια από την στιγμή που ο πρώην δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Χασιώτης αποχώρησε από την ενεργό πολιτική σκηνή. Ήταν Οκτώβριος του 2006, όταν ο γνωστός δικηγόρος αποφάσισε να κατέβει ως υποψήφιος Νομάρχης Ημαθίας. Δυστυχώς, όμως για εκείνον, τα εκλογικά αποτελέσματα δεν
ήταν τα αναμενόμενα. Με το παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης, να είναι κομμένο στα δύο (είχε κατέβει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο Νομάρχη τον Σάββα Γαβριηλίδη) και την εσωστρέφεια να έχει εισβάλει για τα καλά στο εσωτερικό του σοσιαλιστικού κινήματος, η ήττα από την πρώτη Κυριακή ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. 

Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης πανηγύριζε την μεγάλη του νίκη, την ώρα που στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είχε ξεκίνησε ένας «εμφύλιος» με ολέθριες συνέπειες. Λίγους μήνες αργότερα, ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την Ημαθία, με τελικό προορισμό την Β' Αθηνών, ενώ οι συνεδριάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής ήταν θυελλώδεις. 

Εκείνες οι εκλογές αποτέλεσαν το ορόσημο για τις αλλεπάλληλες ήττες του ΠΑΣΟΚ στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές εκλογές για σχεδόν 20 χρόνια. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ έχει να δει νομαρχία ή αντιπεριφέρεια από το μακρινό 1998. Η βαριά ήττα με 10 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Γιάννη Χασιώτη. Ο πρώην δήμαρχος Βέροιας, γνωστοποίησε στην ομάδα του την οριστική αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική σκηνή και την παραίτησή του από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. 

Όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί μεν να βρισκόταν στις κοινωνικές και πολιτικές επάλξεις, αλλά πάντα κρατούσε χαμηλό προφίλ, με διακριτικό ρόλο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τελικά, μετά από 11 χρόνια απουσίας, (όπως δήλωσε και ο ίδιος στην αρχική του τοποθέτηση), εμφανίστηκε στην σημερινή συνέντευξη τύπου ως εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) και ανέλαβε την ευθύνη διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα. 

Όπως επισημαίνουν στελέχη που πρόσκεινται στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Γιάννης Χασιώτης αποτελεί ένα διαχρονικό κεφάλαιο της Κεντροαριστεράς και η εμπειρία του θα βοηθήσει τα μέγιστα για την ανασυγκρότηση του χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ