Quantcast

http://picasion.com/

Εκλογές στην Κεντροαριστερά - Ποιον θα ψηφίσουν οι Βεροιώτες;

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του νέου πολιτικού φορέα στην Κεντροαριστερά. Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά δέκα θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου κόμματος. Μια γυναίκα, η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ως φαβορί και εννιά άντρες διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Συγκεκριμένα στην
Ημαθία, θα στηθούν συνολικά 12 κάλπες σε όλο το νομό, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων από τις έδρες των δήμων περιοχών. Στο δήμο Βέροιας, στο Δημαρχείο Βέροιας, στα Ριζώματα, στη Βεργίνα, στο Μακροχώρι και τον Άγιο Γεώργιο. Στο δήμο Νάουσας, στο ΚΑΠΗ Νάουσας, στα ΚΑΠΗ Κοπανού και στο Αγγελοχώρι. Στο δήμο Αλεξάνδρειας, στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, στο παλιό Δημαρχείο στη Μελίκη, στα Καβάσιλα και στο Πλατύ. Όσοι θέλησουν να συμμετέχουν στην διαδικασία θα κληθούν να πληρώσουν 4 ευρώ! Ας δούμε λοιπόν ποιοι διεκδικούν την αρχηγεία για την Κεντροαριστερά:
Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά (17 Νοεμβρίου 1964) είναι Ελληνίδα πολιτικός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Έχει χρηματίσει Υπερνομάρχις Αθηνών-Πειραιώς (2003-07) Υφυπουργός και αναπληρώτρια Υπουργός στις κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε το κόμμα της την περίοδο 2009-15. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και είναι κόρη του Γεωργίου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Φοίτησε στο Λύκειο Φιλοθέης και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986 προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίζεται υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. Σε ηλικία 51 ετών ήταν ήδη πρόωρα συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, κάτι για το οποίο έχει δεχτεί κριτική. Η σύνταξη αυτή είναι σε αναστολή γιατί σήμερα έχει την ιδιότητα της βουλευτού. Έχει παντρευτεί 2 φορές και έχει 3 παιδιά.
Απόστολος Πόντας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974, τα εφηβικά και σχολικά του χρόνια τα πέρασε στην Αμαλιάδα στον νομό Ηλείας, το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Σπούδασε Νομικά στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια κατά τα οποία εργάστηκε ως διαχειριστής χρηματιστηριακών χαρτοφυλακίων. Ολοκληρώνοντας τις Νομικές του σπουδές ίδρυσε το δικηγορικό του γραφείο στην Αθήνα το 2006 το οποίο λειτουργεί και ως σήμερα. Έχει ασχοληθεί ως δικηγόρος με αρκετές γνωστές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο. Πιο συγκεκριμένα ήταν ο συνήγορος οικογενειών στο αεροπορικό δυστύχημα της εταιρίας Ήλιος και έχει ασχοληθεί με πολύ γνωστές ποινικές υποθέσεις αλλά και ως δικηγόρος προσωπικοτήτων από το χώρο του θεάματος, της τέχνης, του αθλητισμού και εν γένει της επιχειρηματικότητας.
Το δικηγορικό του γραφείο δραστηριοποιείται στους τομείς του Ποινικού Δικαίου, του Εταιρικού και Διεθνούς Εταιρικού Δικαίου και του Ναυτιλιακού Δικαίου. Είναι εξωτερικός συνεργάτης και αντιπρόσωπος στην Ελλάδα μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού και ιδιαιτέρως εταιρειών που εδρεύουν στην δυτική Ευρώπη και στις Η.Π.Α. και ως δικηγόρος εκτελεί τον έλεγχο ποιότητας αναφορικά με δυνητικούς πελάτες τραπεζικών ιδρυμάτων από την Αγγλία και την Ελβετία. Συνεργάζεται και εκπροσωπεί στην Ελλάδα δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού ως άμεσος συνεργάτης και δικηγορικές εταιρίες όπως το ILS Group, το HUMBLE Group από το Λονδίνο. Είναι ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Προστασία των Θαλάσσιων Μεταφορών, S.S.R. (Safe and Secure Routes) ο οποίος έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της πειρατείας θαλάσσης και είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα και ο μοναδικός τέτοιου είδους στην 
Ευρώπη. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια που αφορούν την Ναυτιλία, την Γεωπολιτική Οικονομία και το Διεθνές Τραπεζικό Σύστημα. Συμμετέχει ως μέλος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων με αρκετά σημαντικό έργο υποβοήθησης αδύναμων ομάδων. Είναι έγγαμος και μέλος επιμελητηρίων του εξωτερικού. Τέλος έχει διατελέσει δικηγόρος προξενικών αρχών στην Ελλάδα, όπου και απέκτησε μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς σχέσεις μέσω αυτής του της ιδιότητας.
Κώστας Γάτσιος
Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2011- ), είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το Πτυχίο του στα Οικονομικά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1981), ενώ το M.Phil. (1984) και το Ph.D. (1988) από το University of Cambridge. Δίδαξε στο University of Cambridge και διετέλεσε Fellow και Director of Studies in Economics στο Fitzwilliam College (1987-1992). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Μικροοικονομική Θεωρία και, ειδικότερα, στη Θεωρία και Πολιτική του Διεθνούς Εμπορίου, τη Βιομηχανική Οργάνωση, τα Μαθηματικά Οικονομικά και τη Θεωρία Παιγνίων. Έχει δημοσιεύσει σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως Review of Economic Studies, Journal of International Economics, Journal of Industrial Economics, Economic Journal, European Economic Review, Journal of Development Economics και άλλα. Πολλά από τα άρθρα του αναδημοσιεύτηκαν σε βιβλία. Έχει, επίσης, συνεισφέρει και σε πολλά βιβλία, όπως στο The New Palgrave Dictionary of Economics and the Law, London: Macmillan.
Διετέλεσε Associate Editor στο European Journal of Political Economy (1994-1999), ενώ είναι κριτής σε πολλά γνωστά επιστημονικά περιοδικά, όπως Economic Journal, Economica, European Economic Review, International Economic Review, International Review of Economics and Finance, Journal of Industrial Economics, Journal of International Economics, Review of International Economics, Scandinavian Journal of Economics, Southern Economic Journal και άλλα. Είναι ή έχει διατελέσει μέλος πολλών διεθνών εκπαιδευτικών και επιστημονικών οργανισμών, όπως Research Fellow στο European Trade Study Group (2003- ) και στο Centre for Economic Policy Research, London (1988-2010), ενώ έχει διατελέσει μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικής και Ναυτιλίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2006-2011). Διδάσκει Μικροοικονομική Θεωρία, Θεωρία και Πολιτική Διεθνούς Εμπορίου, Μαθηματικά Οικονομικά και Θεωρία Παιγνίων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δημήτρης Τζιώτης 
Πρώην διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007, επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑ για ένα διάστημα, ο Δημήτρης Τζιώτης ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της αρχηγίας του νέου φορέα.
Νίκος Ανδρουλάκης 
Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος διπλώματος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Επίσης, είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών. Επαγγελματική δραστηριότητα:
Πολιτικός Μηχανικός. Παράλληλα διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα. Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες:
Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία του, δραστηριοποιείται πολιτικά: Το 2006, εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.
Το 2008, εκλέγεται για πρώτη φορά στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Το 2013, επανεκλέγεται στη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η οποία τον εκλέγει στην θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ. Το Μάιο του 2014, εκλέγεται Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς. Συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Γιάννης Μανιάτης 
Ο Γιάννης Μανιάτης (γενν. στο Άργος το 1956) είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) από το 2004 και διετέλεσε υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής.
Γεννήθηκε στο Άργος το έτος 1956. Έχει διδακτορικό ως μηχανικός και είναι διπλωματούχος αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 1995 διετέλεσε Αναπληρωτής Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επίσης, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς από το 2002. Επίσης, αποτελεί Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στο Ινστιτούτο Οικονομικής Γεωγραφίας. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2004 στην εκλογική περιφέρεια της Αργολίδας με την στήριξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Στην συνέχεια επανεκλέχθηκε στην ίδια εκλογική περιφέρεια και στις επόμενες εθνικές εκλογές, στις εκλογές του 2009, στις εκλογές του Μαΐου και στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015, διετέλεσε υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην κυβέρνηση συνεργασίας του πρωθυπουργού Αντωνίου Σαμαρά.

Γιάννης Ραγκούσης 
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου. Ακολούθως πραγματοποίηση και μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Σάσεξ Βρετανίας. Εξελέγη Δήμαρχος Πάρου το 2002 με ποσοστό 54,6% και το 2006 με το 67,11% των ψήφων. Το 2007 τοποθετήθηκε με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος. Το 2008 εκλέχτηκε Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2009 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Από τις 7 Οκτωβρίου 2009 έως και τις 17 Ιουνίου 2011 ασκούσε τα καθήκοντα του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. Ως υπουργός Εσωτερικών εισηγήθηκε νομοσχέδια για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες και τη συμμετοχή τους σε αυτοδιοικητικές εκλογές, το πρόγραμμα «Καλλικράτης» για την τοπική αυτοδιοίκηση, το πρόγραμμα Διαύγεια, τις εκλογικές δαπάνες σε αυτοδιοικητικές εκλογές και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Στις 17 Ιουνίου 2011 ανέλαβε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ασχολήθηκε με την απελευθέρωση της αγοράς ταξί. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Στις 23 Αυγούστου 2017 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της νέας παράταξης στο χώρο του Κέντρου
Σταύρος Θεοδωράκης 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης (γεν. 1963) είναι Έλληνας δημοσιογράφος, παρουσιαστής και πολιτικός, ιδρυτής του κόμματος Το Ποτάμι. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα του, το οποίο κατέλαβε συνολικά 17 έδρες επί συνόλου 300. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς το κόμμα του κατέλαβε 11 έδρες. Γεννήθηκε στον Δραπανιά το 1963 και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1984. Την περίοδο 1985-87 ασχολήθηκε με την εκπαίδευση των Ρομά. Έχει δουλέψει σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς (902 Αριστερά, ΣΚΑΪ κ.ά.) και εφημερίδες (Μεσημβρινή, Ελευθεροτυπία, Τα Νέα κ.ά.). Το 2000 ξεκίνησε την παρουσίαση της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» στη ΝΕΤ. Από το 2006 η εκπομπή συνεχιζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Είναι μέλος της ομάδας δημοσιογράφων που ίδρυσε τον ιστότοπο protagon.gr το 2010

Γιώργος Καμίνης 
Ο Γεώργιος Καμίνης (1954) είναι επίκουρος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από την 1η Ιανουαρίου 2011 Δήμαρχος Αθηναίων. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 15 Ιουλίου 1954 και κατάγεται από την Χίο και τα Ψαρά. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Παντεόν-Ασσάς (Paris II) και το 1989 έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Σορβόννης (Paris I). Το 1990 εξελέγη Λέκτορας Συνταγματικού δικαίου στη Νομική σχολή Αθηνών και το 1998 επίκουρος καθηγητής. Το 2003 εξελέγη Συνήγορος του Πολίτη από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και επανεξελέγη τον Φεβρουάριο του 2008.Το 2010 παραιτήθηκε από την θέση του Συνήγορου του Πολίτη. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα του Γεωργίου Καμίνη για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, ύστερα από πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς.Στήριξη προσέφεραν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Πορτοκαλί (Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία). Στις 14 Νοεμβρίου 2010 εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων. Από το Φεβρουάριο του 2011 αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Στις δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 επανεξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνοντας, στο δεύτερο γύρο, το 51,42% των ψήφων.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Γεννήθηκε το 1975. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στον τόπο καταγωγής του στη Μυγδαλιά Γορτυνίας. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Βασιλική Δημητρακά και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή “Carol Davila” του Βουκουρεστίου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) στη “Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας” από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα “Ιστορία της Επεμβατικής Ακτινολογίας, ένα εργαλείο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας”. Έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Κώστα Στεφανή (2002 – 2004) και από το 2004 – 2009 διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στον Τομέα Οικονομικών της Υγείας. Από τον Οκτώβρη του 2004 έως και τον Οκτώβριο του 2009 εργάστηκε στο τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου «Σωτηρία» ως ειδικευόμενος γιατρός. Στα πλαίσια του 35ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας εφαρμοσμένης έρευνας που αφορούσε σε μία νέα μέθοδο αντιμετώπισης νεοπλασμάτων ήπατος και πνεύμονα με τη χρήση μικροκυμάτων (πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα).
Διετέλεσε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Πανελλήνιου Συνέδριου για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας. Από την έναρξη της ειδικότητάς του μέχρι σήμερα, έχει στο ενεργητικό του πληθώρα ελεύθερων ανακοινώσεων σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια καθώς και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το “European Journal of Radiology”. Από το 2000 έως το 2005 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ως Υπεύθυνος για τον Τύπο και την Πολιτική Επικοινωνία.
Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας και επανεξελέγει στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά.
Από τον Μάρτιο του 2008 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στις Ευρωεκλογές του 2009, ήταν επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στο νομό Θεσπρωτίας. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, εκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου 2012, επανεκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επανεκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, επανεκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ). Από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ και την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ