Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για γνωστό απατεώνα που έδρασε και στη Βέροια!!!

Εκτενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για γνωστό απατεώνα που έδρασε και στη Βέροια, δημοσιεύει η "Εφημερίδα των Συντακτών". Αφορμή αποτέλεσε η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών στον 44χρονο Θεσσαλονικιό... αρχιμασόνο!
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύτηκε στο www.efsyn.gr από τον δημοσιογράφο Νίκο Φωτόπουλο.

"Υπατος Μέγας... Απατεών! Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 44χρονο που εμφανιζόταν ως αρχιμασόνος και κατάφερε να εξαπατήσει ακόμη και ανώτερο δικαστή, αποσπώντας του χρηματικό ποσό 30.500 ευρώ, με την υπόσχεση ότι θα τα βγάλει στο εξωτερικό για να διασωθεί από τα capital controls!

Αν και δεν πρόκειται για καμιά σπουδαία ποινική υπόθεση, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να αντιληφθεί κανείς τι συμβαίνει στην Ελλάδα της κρίσης, όπου οποιοσδήποτε είναι ό,τι δηλώσει και όπου ακόμη και ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τα πάντα για να σώσουν τα... λεφτουδάκια τους, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες του κράτους που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο εν λόγω κατηγορούμενος, που χθες δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε καν με πληρεξούσιο δικηγόρο, κατάφερε να αποκτήσει γνωριμία με δύο εφέτες στους οποίους είχε συστηθεί ως μεγαλοεπιχειρηματίας.

Οι ανώτεροι δικαστές παραδόξως εύκολα έπεσαν στην παγίδα, καθώς ο νέος τους φίλος εμφανιζόταν να έχει σημαντικές κοινωνικές διασυνδέσεις, να κινείται άνετα σε κοσμικούς χώρους και να φωτογραφίζεται με διάφορα πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της (ακρο)Δεξιάς, είτε υποδυόταν τον ενδιαφερόμενο αγοραστή για την ομάδα του Ηρακλή!

Παρουσιαζόταν, επίσης, ως αρχιμασόνος 33ου βαθμού Υπατος Μεγάλος Ταξιάρχης της Στοάς της Ελλάδας και ισχυρός παράγοντας σε τέτοιους κύκλους του παρασκηνίου.

Οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε το χθεσινό δικαστήριο ήταν τρεις. Η μία αφορούσε την εξαπάτηση ενός -συνταξιούχου πλέον- εφέτη που, θέλοντας να βγάλει τις αποταμιεύσεις του στο εξωτερικό, πείστηκε να τις μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό τρίτου προσώπου που χθες ήταν επίσης κατηγορούμενος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή για συμμετοχή στην απάτη.

Οι άλλες δύο υποθέσεις αφορούσαν άλλους μηνυτές από τους οποίους ο 44χρονος μεγαλοαπατεών κατάφερε κατά τον ίδιο τρόπο να αποσπάσει συνολικά περίπου 35.000 ευρώ.

Ενας άλλος εφέτης, τον οποίο επίσης πλησίασε, κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι γλίτωσε τις αποταμιεύσεις του την τελευταία στιγμή από τα νύχια του επιτήδειου.


Κι άλλες καταδίκες
Ο 44χρονος είχε συλληφθεί από το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της ΕΛ.ΑΣ. το 2015 σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βέροιας όπου παρουσιάστηκε ως επικεφαλής του Ομίλου Royal Club.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο ίδιος, εμφανιζόμενος με μασονικό περίζωμα και δηλώνοντας επικεφαλής ομίλου εταιρειών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο λόμπι του ξενοδοχείου μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων που εκείνη την ώρα αποχωρούσαν.

Οπως είχε ανακοινωθεί τότε, συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και 18 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για τα αδικήματα της απάτης και παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

Ωστόσο, μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της τακτικής αυτοπρόσωπης παρουσίας στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, όπου όμως δεν εμφανίζεται και θεωρείται πλέον φυγόποινος.

Φυσικά, ο «δαγκωμένος» εφέτης και οι άλλοι εξαπατηθέντες δεν ελπίζουν να δουν πια ούτε ένα σεντ από τα χαμένα τους χρήματα και μάλλον θα πρέπει να περιοριστούν στην ηθική ικανοποίηση της καταδίκης ενός ανθρώπου που δεν έχει καν συλληφθεί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ