Quantcast

http://picasion.com/

Θετικό αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής για τις αποζημιώσεις λόγω βροχών στα ροδάκινα

Με την γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας, που παρουσίασαν οι παραγωγοί σε συνάντηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ, ότι δηλαδή οι ζημιές στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια και η καρπόπτωση, οφείλονται στις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου, συμφωνεί, το πόρισμα της επιτροπής, που συνέστησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, σύμφωνα με πληροφορίες του AgroNews. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια συνεδρίαση υπολείπεται, για να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του πορίσματος, το περιεχόμενο του οποίου θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Πρώτα, θα κοινοποιηθεί στον ΕΛΓΑ και μένει πλέον να το αποδεχθεί και η διοίκηση του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση - τεκμηρίωση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας, αποδεικνύει ότι τα συμπτώματα που παρουσίασαν τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, το τελευταίο διάστημα, οφείλονται στην έντονη βροχόπτωση, με άμεσες ζημιές την προσυλλεκτική καρπόπτωση και την συρρίκνωση του φλοιού των καρπών.

Μετά την σύσκεψη που έγινε στις 26 Ιουλίου στα γραφεία του ΕΛΓΑ, στην Αθήνα, οι οργανώσεις των ροδακινοπαραγωγών, είχαν καλέσει τα μέλη τους, να προβούν άμεσα σε δηλώσεις ζημίας για τις συγκομίσιμες ποικιλίες με δική τους ευθύνη στις υφιστάμενες αναγγελίες που έληξαν στις 31 Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ