Quantcast

http://picasion.com/

Μπορεί το Σέλι να γίνει η νέα... Αράχωβα;

Γιατί όχι; Αρκεί βέβαια να υπάρχει πολιτική βούληση
Κοσμοσυρροή επικράτησε τον Δεκαπενταύγουστο στο Σέλι, με πλήθος κόσμου να «πλημμυρίζει» κατά χιλιάδες την κεντρική πλατεία του χωριού. Επισκέπτες απ' ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα, κατευθύνθηκαν στο Βέρμιο, τόσο για να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, όσο και το πανηγύρι που

ακολούθησε από τον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως πάνω από 10.000 άτομα, καθ' όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ανέβηκαν στο Σέλι, ενισχύοντας μ' αυτόν τον τρόπο την τοπική κοινωνία και στέλνοντας το μήνυμα πως ο κόσμος στηρίζει τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες. 

Το ερώτημα που γεννάται πλέον είναι αν μπορεί αυτό το γραφικό χωριό (να μην ξεχνάμε πως διαθέτει το παλαιότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας) να γίνει πόλος έλξης καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο για 2 ή 3 ημέρες το καλοκαίρι. 

Οι υποδομές υπάρχουν, η όρεξη και το μεράκι των κατοίκων περισσεύει, καταλύματα υπάρχουν, αν έρθει και το χιόνι, τότε θα μπορούσαμε πλέον να συζητάμε για την... Αράχωβα της Βορείου Ελλάδας. 

Και χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά το Σέλι είναι κλάσης ανώτερο από την ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας. Απλά δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ