Μαγειρέψτε τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια γιαουρτλού

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Σ' ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τον κιμά (και τα δύο είδη) καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε το μείγμα, σκεπασμένο, να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα πατάμε στις παλάμες µας, να γίνουν
πλακέ. Τα ψήνουμε στη σχάρα (στα κάρβουνα 5΄ από κάθε πλευρά) ή σε ταψάκι µε σχάρα στο φούρνο, στους 200οC, για 20΄. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια γιαουρτλού πάνω σε πίτα (την οποία ψήνουμε ή στη σχάρα ή την περνάμε λίγο από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο) και περιχύνοντας την σώς γιαουρτιού ή τη συνοδεύουμε σε ένα μικρό μπόλ.

Υλικά:
1½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
δύο φορές περασμένο από τη μηχανή
500 γρ. κιμάς αρνίσιος
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 φλ. φρυγανιά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
1/4 κ.γ. κύμινο
αλάτι

Για το γιαουρτλού
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ πάπρικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι

Δημοφιλείς αναρτήσεις