'Ετσι φτιάχνουμε το καλοκαιρινό μπριάμ

Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε χοντρά καρέ, τα ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε βαθύ ταψί. Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια και περιχύνουμε με το νερό (θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά). Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄-45΄ στους 200 την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο και μετά το ξεσκεπάζουμε.

Υλικά: 


4 μελιτζάνες φλάσκες
4 κολοκύθια
4 μεγάλες πατάτες
4 ώριμες ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επιμέλεια : Μεταξάς Γιώργος

Δημοφιλείς αναρτήσεις