Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επίσκεψη στο υποβρύχιο «Πόντος» από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Μία συμβολική επίσκεψη πραγματοποίησαν την Κυριακή το πρωί 13 Αυγούστου 2017, τα μέλη του χορευτικού παραστάσεων και οι συνοδοί τους, στο υποβρύχιο «Πόντος», που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Η αποστολή της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, την οποία αποτελούσαν 20 μέλη του χορευτικού παραστάσεων, συμμετείχαν
στις διήμερες εκδηλώσεις την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017, στην πόλη του Ναυπλίου, την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας, όπου παρουσίασαν ποντιακούς χορούς.
Στην επιστροφή της αποστολής, είχε προγραμματιστεί επίσκεψη στο υποβρύχιο «Πόντος», που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπου την αποστολή υποδέχθηκε εκ μέρους των συναδέλφων του και των ναυτών, ο αξιωματικός Εικοσπενταράκης και τους ενημέρωσε για τις επιχειρησιακές δυνατότητες, όπως επίσης και για το ιστορικό του πλοίου.
Στη συνέχεια τα μέλη της αποστολής της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, ξεναγήθηκαν μέσα στο υποβρύχιο «Πόντος» και αντάλλαξαν δώρα, όπου εκ μέρους του πληρώματος του δόθηκε το σήμα του υποβρυχίου, και εκ μέρους της Λέσχης, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και λάβαρα που έχουν σχέση με τον Πόντο.
Στη συνέχεια οι χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, χόρεψαν τον χορό Σερανίτσα και τον Πυρρύχειο χορό Σέρρα. Να σημειώσουμε πως η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, επισκέπτεται για δεύτερη φορά το υποβρύχιο «Πόντος». Αξίζει να αναφέρουμε ότι το υποβρύχιο «Πόντος» ναυπηγήθηκε από το ελληνικό κράτος, ξεκινώντας με συνεισφορές ποντιακών σωματείων και Ποντίων, αμέσως μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ως μια απάντηση των ξεριζωμένων Ελλήνων προσφύγων από τον αλησμόνητο Πόντο, προκειμένου να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας.


Πηγή: efxinospontos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ