Quantcast

http://picasion.com/

Εγκαινιάστηκε το Μητροπολιτικό Κέντρο «Παντάνασσα» στη Νάουσα (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη χαρά το Σάββατο 19 Αυγούστου το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Νάουσα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Θεοφάνη τον θαυματουργό, τελέστηκαν τα Εγκαίνια του Μητροπολιτικού Κέντρου Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης. Στο πολυδύναμο μητροπολιτικό κέντρο στεγάζονται τα κατηχητικά της ενορίας, το ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως, η σχολή βυζαντινής μουσικής «Κοσμάς Μαδυτινός» και η αίθουσα δεξιώσεων του Ιερού Ναού.
Ο αγιασμός τελέστηκε στην νέα αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου η οποία έχει διαμορφωθεί σε διάταξη θεάτρου με σύγχρονο εξοπλισμό σκηνής προκειμένου να φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και ιδιαιτέρως του Θεατρικού Εργαστηρίου της. Το Μητροπολιτικό κέντρο πολιτισμού φέρει την υπογραφή του πολιτικού μηχανικού κ. Ιωάννη Παρθενόπουλου και θα έχει το όνομα της Παναγίας «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» η οποία είναι προστάτιδα της ενορίας.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Κίτρους κ. Γεωργίου και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου. Μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος τίμησε όσους συντέλεσαν στην ολοκλήρωση του έργου. Στα εγκαίνια συμμετείχε η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νίς υπό την διεύθυνση της πρεσβυτέρας κ. Γιοβάνας Μίκιτς, αδελφής της χοράρχου πρεσβυτέρας Σάρας.
Όλη την μέριμνα για τις εργασίες του πνευματικού κέντρου είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος γι’ αυτό και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τίμησε τόσο τον ίδιο όσο και τον συν εφημέριο του π. Θωμά με το σταυρό των Παυλείων. Δείτε φωτογραφίες:


























































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ