Quantcast

http://picasion.com/

Θες να κοιμηθείς και δεν σ' αφήνει η ζέστη; - Πέντε συμβουλές που θα βοηθήσουν

Οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού προκαλούν συχνά έντονη δυσφορία κατά την διάρκεια του ύπνου, ιδιαίτερα αν στο σπίτι δεν υπάρχει κλιματισμός ή ανεμιστήρας. Σε τέτοιες συνθήκες ο ύπνος μπορεί να γίνει πολύ βασανιστική υπόθεση, με αποτέλεσμα να σηκώνεστε την άλλη μέρα από το κρεβάτι πιο κουρασμένοι απ' ότι όταν πέσατε. Υπάρχουν όμως μερικά tips που μπορεί να απαλύνουν το πρόβλημα και να βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο άνετα και πιο ξεκούραστα

1- Κάνε ένα χλιαρό μπάνιο λίγο πριν κοιμηθείς

Έτσι θα καταφέρεις να μειώσεις την θερμοκρασία του σώματός σου και να χαλαρώσεις, κάτι που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς ακόμα πιο εύκολα. Ένα ακόμα θετικό είναι η αίσθηση της καθαριότητας και της φρεσκάδας που νιώθεις


2- Κράτα τα παραθυρόφυλλα σου κλειστά κατά την διάρκεια της ημέρας

Την ώρα που ξυπνάς είναι καλό να ανοίγεις τα παραθυρόφυλλα σου, γιατί το φυσικό φως βοηθά στην αύξηση της βιταμίνης D και στην τόνωση του οργανισμού. Όμως μόλις ετοιμαστείς καλό είναι να κλείνεις τα παραθυρόφυλλα σου για το υπόλοιπο της ημέρας. Με αυτό τον τρόπο η θερμοκρασία του δωματίου σου θα είναι λίγο πιο χαμηλή από την εξωτερική.

3- Βάλε σεντόνια με πιο ελαφριά υφάσματα

Άλλαξε τα σεντόνια σου και χρησιμοποίησε σεντόνια που δεν έχουν χοντρά υφάσματα και είναι πιο δροσερά, έτσι ώστε να μην κρατάνε θερμότητα.

4- Χρησιμοποίησε μαλακά μαξιλάρια

Τα μαλακά μαξιλάρια σε αντίθεση με τα σκληρά κρατούν μία φυσική θερμοκρασία και δεν ζεσταίνουν το κεφάλι και τα μαλλιά σου. Επίσης είναι πολύ πιο “φιλικά” για τα μαλλιά σου γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να τους δώσουν ένα ανεπιθύμητο σχήμα την ώρα που κοιμάσαι.

5- Κοιμηθείτε μόνοι - μόνες

Χωρίς να θέλουμε να σας χαλάσουμε την διάθεση, αλλά όταν κοιμούνται παραπάνω από ένα άτομα σε ένα κρεβάτι αυξάνεται αρκετά η θερμοκρασία του σώματος. Εάν λοιπόν μπορείτε να κοιμηθείτε μόνοι επιλέξτε το.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ