Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Kάποιοι επιτήδειοι «σκοτώνουν» το μέλλον του ελληνικού ακτινίδιου

Την κάκιστη χρονιά στο ροδάκινο κοιτάνε να "ρεφάρουν" κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι έχουν αρχίσει και συγκομίζουν παρανόμως και πωλούν προώρα τις καλλιέργειες ακτινιδίου. Για παράδειγμα, γνωστός συνεταιριστής από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας συνελήφθη για παράνομη συγκομιδή ακτινιδίων, ενώ
και το υπουργείο αναμένεται να λάβει μέτρα. Για όσους δεν μυημένοι στα αγροτικά θέματα, εξηγούμε ότι μπορεί τα ακτινίδια να φαίνονται ήδη όμορφα και με καλοσχηματισμένους καρπούς στις θαμνώδεις καλλιέργειες, όμως δεν έχουν ακόμα τα απαραίτητα σάκχαρα για να μαλακώσουν και φυσικά δεν είναι καθόλου νόστιμα. Όποιος καταναλωτής τα αγοράσει, σίγουρα θα το μετανιώσει! 

Συνεπώς, το ελληνικό ακτινίδιο το οποίο έχει μπει με αξιώσεις στις διεθνείς αγορές, κινδυνεύει να στιγματιστεί ως... απαράδεκτο από τους καταναλωτές. Πληροφορούμαστε ότι και στην Ημαθία κάποιοι το σκέφτονται, αν δεν έχουν ξεκινήσει ήδη την καταστροφική για το μέλλον του προϊόντος, πρόωρη (και παράνομη) συγκομιδή. Ας λάβουν τα μέτρα τους οι αρμόδιες υπηρεσίες και φυσικά πρώτα οι παραγωγοί που οφείλουν να προστατέψουν το προϊόν τους.

Πάντωςμ, τα μηνύματα της αγοράς είναι πολύ θετικά για το ακτινίδιο, το οποίο αναμένεται να πάει πολύ καλά δίνοντας ανάσα στον κλάδο ώστε να περιοριστούν οι απώλειες της χρονιάς από το ροδάκινο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ