Quantcast

http://picasion.com/

Θωμάς Τρούπκος: Το αστέρι της «Βασίλισσας»

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που για χρόνια ολόκληρα φόρεσε την φανέλα της «Βασίλισσας του Βορρά». Ένας ικανότατος επιθετικός που αποτελούσε το φόβητρο για οποιονδήποτε τερματοφύλακα της Α' Εθνικής. Η τεχνική του κατάρτιση, η έφεση στο σκοράρισμα και η ταχύτητά του ήταν τα τρία στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζουν. Ο λόγος φυσικά για τον 44χρονο πλέον
Θωμά Τρούπκο που έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην σύγχρονη ιστορία της Βέροιας.
Γεννήθηκε στα Μονόσπιτα Ημαθίας και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική Ελπίδα. Τα «λαγωνικά» της Βέροιας εντόπισαν το ταλέντο του, και τον έφεραν στην ομάδα το 1991. Και πανηγύρισε με τη «Βασίλισσα του Βορρά» τα επόμενα χρόνια δύο ανόδους (από την Γ’ Εθνική στη Β’, το 1993, και στην Α’, το 1996)! Έλαβε μέρος σε πάνω από 200 αναμετρήσεις της, και σημείωσε περισσότερα από 50 τέρματα βοηθώντας την αποφασιστικά να παραμείνει στα «σαλόνια» του ποδοσφαίρου μας.
Τον Δεκέμβριο του 1998, πάντως, ο Βορειοελλαδίτης επιθετικός αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Καλαμάτα. Αγωνίστηκε, λοιπόν, στην «Μαύρη Θύελλα» έως το καλοκαίρι του 2001, όταν ο Μεσσηνιακός σύλλογος υποβιβάστηκε στην Β’ κατηγορία. Τα επόμενα δύο έτη, προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ το τελευταίο εξάμηνο του 2003 θήτευσε στην Καβάλα. 
Ακολούθως, εντάχθηκε στην Καστοριά. Έμεινε για έξι μήνες στο ρόστερ των «γουναράδων», και κατόπιν μετακόμισε στον Ακράτητο. Τον Μάιο του 2005, οι «πράσινοι» επικράτησαν εκτός έδρας του Πανσερραϊκούμε 1-0, και χάρη σε αυτό το «τρίποντο» προβιβάστηκαν στην Α’ Εθνική! Σκόρερ του μοναδικού τέρματος εκείνης της αναμέτρησης ήταν ο Θωμάς Τρούπκος!
Τα επόμενα χρόνια, αγωνίστηκε διαδοχικά με επιτυχία σε Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή, Αναγέννηση Καρδίτσας, Νίκη Πολυγύρου (Χαλκιδικής – κέρδισε μαζί της την άνοδο στη Γ’ Εθνική το 2009), Νάουσα (πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Δ’ κατηγορίας το 2010), Λευκάδια Ημαθίας, προτού φορέσει τη φανέλα της ΑΕ Χαρίεσσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ