Quantcast

http://picasion.com/

Τέλη Ιουλίου τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ

Ο ΟΓΑ έθεσε σε εφαρμογή τον ηλεκτρονικό έλεγχο για τις αιτήσεις Α21 και την πληρωμή του οικογενειακού επιδόματος για το 2017 και συγκεκριμένα για την πληρωμή της β' δόσης.
Από τις 20 έως και τις 31 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθεί η β΄ δόση των οικογενειακών επιδομάτων σε όλους τους δικαιούχους του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (οικογενειακά επιδόματα) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων - πολύτεκνων οικογενειών. Η νέα διοίκηση του ΟΓΑ επισήμανε σε ανακοίνωσή της ότι, όσοι έκαναν την αίτησή τους μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπου και έληγε η σχετική προθεσμία υποβολής, θα πληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα την β' δόση.

Ωστόσο, οι αιτήσεις Α21 όσων υπεβλήθησαν μετά την 30η Ιουνίου 2017, και υποβάλλονται ακόμη και τώρα, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν σε δεύτερο χρόνο ενόψει της πληρωμής της επόμενης γ’ δόσης. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΓΑ, έχουν γίνει682.000 αιτήσεις Α21 σε σύνολο 750.000 δικαιούχων.

Στόχος του Οργανισμού είναι, μέχρι τις 12 Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι ώστε να περατωθούν οι πληρωμές της β΄δόσης στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.

Πώς θα δουν οι δικαιούχοι εάν εγκρίθηκε η αίτησή τους

Με την εφαρμογή ελέγχου του ΟΓΑ μπορούν οι αιτούντες που έχουν υποβάλλει Α21 να δουν τόσο εάν η αίτηση τους έχει ελεγχθεί από τις υπηρεσίες του Οργανισμού, όσο και αν έχει εγκριθεί ώστε να είναι στην λίστα με την επόμενη πληρωμή για το οικογενειακό επίδομα.

Για να μπουν στην εφαρμογή θα πρέπει οι αιτούντες να γνωρίζουν τον αριθμό της αίτησης ο οποίος είναι διαθέσιμος με τους κωδικούς taxisnet στο aade.gr. Παράλληλα θα χρειαστούν το ΑΜΚΑ τους και το ΑΦΜ τους.

Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων, των οποίων οι αιτήσεις Α21 πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, και υποβλήθηκαν μέχρι τις 30/6/2017, θα καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά με την πληρωμή της Β’ δόσης 2017.

Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης γ’ δόσης.

Πώς μπορείτε τώρα να υποβάλλετε αίτηση Α21

Από την υπηρεσία του Gsis.gr μπορείτε να υποβάλλετε Αίτηση - Δήλωση (έντυπο Α21) για τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (οικογενειακά επιδόματα) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων - πολύτεκνων οικογενειών. Οι γονείς υποβάλλουν την αίτηση για τα εξαρτώμενα τέκνα τους και ο επίτροπος για τα τέκνα των οποίων έχει την επιμέλεια με δικαστική απόφαση.

Για να μπείτε στην εφαρμογή πατήστε εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ