Στο 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου οι Εκπαιδευτικοί Ημαθίας

Το τμήμα ποδοσφαίρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθάς, ιδρύθηκε το έτος 1996. Από το έτος 1998 συμμετέχει, ανελλιπώς, σε Πανελλήνιες Διασυλλογικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, με Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εφέτος η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τους δύο συλλόγους των Εκπαιδευτικών του Έβρου, το πενθήμερο 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2017 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. 
Η ομάδα του Συλλόγου μας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετείχε σε έναν από τους πιο δυνατούς ομίλους με τους δύο φιναλίστ της διοργάνωσης την Άρτα και την Αιτωλοακαρνανία καθώς και την περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα των Τρικάλων. Έχασε από την Άρτα με σκορ 4-0, από την Αιτωλοακαρνανία με 5-0 και έφερε ισοπαλία με την ομάδα των Τρικάλων 1-1. 
Το 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Εκπαιδευτικών Π.Ε. με την ονομασία -20α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ, τιμώντας τη μνήμη ενός από τους εμπνευστές και οραματιστές της διοργάνωσης του αξέχαστου φίλου και συναδέλφου μας Ακριτίδη Παύλου, πέρασε στην ιστορία και όλοι οι σύλλογοι που συμμετείχαμε δώσαμε ραντεβού του χρόνου τον Ιούνιο του 2018 στα Ιωάννινα. 
Αξίζουν πραγματικά πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στους φίλους συναδέλφους και διοργανωτές του Έβρου για την πολλή καλή διοργάνωση, την υποδοχή αλλά και τη φιλοξενία τους. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον συνάδελφο Μαυρανούδη Παναγιώτη με τον οποίο είχαμε καθημερινή επικοινωνία και ήταν συνεχώς δίπλα μας σε οποιοδήποτε θέμα προέκυπτε. Δίπλα μας επίσης ήταν και ο συνάδελφος Σκαρλατίδης Αθανάσιος και του εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. 
Δέκα οκτώ (18) σύλλογοι από όλη την Ελλάδα με εξακόσιους περίπου εκπαιδευτικούς, συζύγους και φίλους βρίσκονταν το πενθήμερο 26 Ιουνίου με 2 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη. Το διάστημα της παρουσίας μας κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη εκτός από το αθλητικό κομμάτι του να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις γνωριμίας με συναδέλφους, αποκτούμε φίλους, ανταλλάσουμε απόψεις, ιδέες, σκέψεις πάνω σε εκπαιδευτικά, αλλά και άλλα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, πάνω σε προβλήματα που απασχολούν τις εκεί τοπικές κοινωνίες και τέλος γνωρίζουμε τις πολιτισμικές, ιστορικές και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχές του Νομού. 
Δε θα πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε, πως ο αθλητισμός, η αναψυχή και το παιχνίδι μας βοηθούν στο να βελτιώνουμε την υγεία – τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική και να ασκούμε την κρίση μας. Προάγουν το πνεύμα φιλίας, αλληλεγγύης και δίκαιου παιχνιδιού. Διδάσκουν σημαντικά μαθήματα ζωής για το σεβασμό, την ανάληψη ηγετικών πρωτοβουλιών και τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την αυτοπειθαρχία, την εμπιστοσύνη, το σεβασμό προς τους άλλους, τη συναδελφικότητα και τέλος προωθούν την ισότητα για όλους και γεφυρώνουν τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων. 

Τέλος μέσα από τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδιώκεται:
 Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των αθλητικών οργανώσεων, με σκοπό και στόχο, την εκπαίδευση, μέσα από τον αθλητισμό, λόγω κυρίως του μεγάλου ενδιαφέροντος, που εκδηλώνουν, οι νέοι για τα ατομικά και τα ομαδικά αθλήματα.
 Η αξιοποίηση των αξιών που μεταδίδει ο αθλητισμός, για την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων.
 Να καταδειχτεί η θετική συμβολή των εθελοντικών δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση των πολιτών και κυρίως των νέων.
 Να καταδειχτεί η παιδευτική αξία της κινητικότητας και των ανταλλαγών, της επικοινωνίας, της φιλίας, της ψυχαγωγίας μέσα από τη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών συναντήσεων.

Την προσπάθειά μας αυτή στη σημερινή δύσκολη συγκυρία ενισχύουν κατά διαστήματα διάφοροι φορείς και ιδιώτες. Εφέτος θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη του «Γύρος-ΒΟΛΚΑΝΟ» που αψηφώντας την οικονομική κρίση που έχει πλήξει τους πάντες και κάνοντας τη δική του υπέρβαση μας προσέφερε μια πλήρη αθλητική στολή (φανέλα, σορτς και κάλτσες).
Η πράξη αυτή στήριξης και ενίσχυσης ενός τμήματος που επιδιώκει όλα όσα προηγουμένως αναφέραμε πρέπει να αναδεικνύονται για να αποδίδεται η δέουσα αξία της πράξης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις