Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πως να εμποδίσεις το σχηματισμό ραγάδων

Από την Δρ. Μερόπη Μάττα
Το κλειδί για να ελαχιστοποιήσεις το σχηματισμό των ραγάδων είναι η πρόληψη πριν, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τη γέννα. Χρησιμοποίησε μια κεραλοιφή που θα ενυδατώνει, θα αυξάνει την ελαστικότητα και θα καταπραΰνει το δέρμα. Φτιάξε μόνη σου την κεραλοιφή και
χρησιμοποίησέ τη τρεις φορές τη μέρα, απλώνοντας αρκετή ποσότητα στην κοιλιά σου και κάνοντας απαλό μασάζ. Μην ξεχνάς την περιοχή του στήθους και των ποδιών.

Συνταγή για κεραλοιφή κατά των ραγάδων

ΥΛΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έλαιο αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας σουσαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας έλαιο jojoba
1 κουταλιά της σούπας έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κερί μέλισσας
20-30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε ήπια φωτιά ή σε μπεν μαρι ζεσταίνουμε τα έλαια και το κερί μέλισσας μέχρι να λιώσει το κερί. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο αναδεύοντας ήπια. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας μπορεί με ασφάλεια να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκυμοσύνη. Αποχύνουμε το περιεχόμενο σε έναν περιέκτη (βαζάκι). Σκεπάζουμε τον περιέκτη με ένα χαρτί κουζίνας για 30 λεπτά και στη συνέχεια ασφαλίζουμε το βαζάκι με το καπάκι του.

Η κεραλοιφή μας είναι έτοιμη!

(Διατηρείται εκτός ψυγείου για 6-12 μήνες)

Ιδανική για την αντιμετώπιση ραγάδων, ξηροδερμίας και γήρανσης του δέρματος, είναι επίσης η κεραλοιφή με αλόη που μπορείτε να βρείτε έτοιμη (ΕΔΩ) 

drmattapharmacy.gr
Το ηλεκτρονικό φαρμακείο
Υγείας και Ομορφιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ