Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Περιοδεία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου στην Ημαθία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Όσο η εξουσία βρίσκεται στα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, όσο η πραγματική εξουσία βρίσκεται στους μεγάλους επιχειρηματίες που η θέληση τους, το αίτημα τους γίνονται διαταγή για όλες τις κυβερνήσεις και τους νόμους του κράτους, αυτός ο κατήφορος που ζει ο λαός μας δεν θα έχει τέλος, είπε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ,
στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Βέροια την Παρασκευή 30 Ιουνίου, ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στην Ημαθία.

Νωρίτερα ο Σωτηρης Ζαριανόπουλος είχε επισκεφτεί και συζήτησε με εργαζόμενους στα διαλογητήρια του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΜΙΕΖΑ, στον Στενήμαχο Νάουσας και στην ΑΛΜΕ στη Βέροια.

Την Πέμπτη 29 Ιούνη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ξεκίνησε την περιοδεία μιλώντας σε σύσκεψη - συζήτηση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, με θέμα «Οι εξελίξεις στην ΕΝΚΛΩ και οι θέσεις του ΚΚΕ».

Θυμίζουμε ότι μεθοδεύεται σχέδιο επαναλειτουργίας ορισμένων εργοστασίων της πρώην «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» (ΕΝΚΛΩ). Ο υποψήφιος επενδυτής ετοιμάζεται να βάλει στο χέρι όλη την περιουσία του ομίλου (17 εργοστάσια, ακίνητα, εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό που ακόμη δεν εκποιήθηκε μέσα από την πτωχευτική διαδικασία), για 20 - 25 εκατ. ευρώ, ίσως και πολύ λιγότερα. Στο σχήμα αυτό ζητούν από τους απολυμένους να γίνουν συνέταιροι, να τους βαφτίσουν δηλαδή «αφεντικά» που αφού χάσουν αυτά που δικαιούνται (κάνοντας και ένα μέρος τους μετοχές), θα επιβάλουν οι ίδιοι στους εαυτούς τους άθλιες εργασιακές σχέσεις, θα δουλεύουν για ένα πιάτο φαΐ και θα επανεπενδύουν τα όποια τυχόν κέρδη, στο όνομα της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης.

Η πιθανή εξαγορά από το επενδυτικό fund της περιουσίας της πτωχευμένης εταιρίας συνιστά μια καπιταλιστική επένδυση με σκοπό την κερδοφορία, καταγγέλλει το ΚΚΕ. Η ενδεχόμενη επένδυση, αποδεικνύει τον πραγματικό χαρακτήρα και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη στην οποία ελπίζουν επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση. Καπιταλιστική ανάπτυξη και επενδύσεις στο έδαφος των τσακισμένων εργατικών δικαιωμάτων, των φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων μπορούν να υπάρξουν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ξημερώνει μια καλύτερη μέρα για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ έχουν τεράστια πείρα γιατί οι ίδιοι που προωθούν όλα αυτά τα σχέδια είναι οι ίδιοι που πριν από μερικά χρόνια καθοδηγούσαν εντός εισαγωγικών αγώνες των εργαζόμενων με μοναδικό αίτημα να χρηματοδοτηθεί ο Λαναράς για να έχουν δουλειά, τόνισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Επόμενος σταθμός του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ ήταν το χωρίο Επισκοπή στην Νάουσα , όπου συναντήθηκε μάλιστα και με το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας» και συζήτησε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες κυρίως ροδακινοπαραγωγοι που εκτός των άλλων αντιλαϊκών αντιαγροτικών πολίτικών που τους τσακίζουν τη ζωή και τους πετούν από τα χωράφια του τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει και τα θύματα των οξυμένων ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας με το εμπάργκο που επιβλήθηκε στα αγροτικά προϊόντα .

Χρειάζεται σήμερα ο λαός να κάνει το αποφασιστικό βήμα, να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, να ενωθεί με τις δυνάμεις του στα εργοστάσια, στα χωράφια, στα χωριά, στα σχολεία και τις σχολές, στα πανεπιστήμια παντού, γιατί 100 χρόνια τώρα οι κομμουνιστές έχουν δώσει δείγματα αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας. Να δοκιμάσει τη δύναμη του και να επιλέξει το δρόμο του αγώνα, για μια κοινωνία που θα είναι αφέντης στον τόπο του, αυτό τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στην Επισκοπή Νάουσας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.







Πηγή: 902.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ