Ο Σεφ του «Βεροιώτη» μας δροσίζει με... σούπα!

Φτιάξτε Γκασπάτσο - Κρύα σούπα με ντομάτα!
Σούπα καλοκαιριάτικα; Ναι! Και μάλιστα πολύ δροσιστική. Η σούπα Γκασπάτσο, η παραδοσιακή ισπανική ντοματόσουπα, τρώγεται όχι απλά κρύα, αλλά παγωμένη. Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, με φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά, που μας προτείνει ο Σεφ Γιώργος Μεταξάς. Δείτε τη συνταγή:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει λεία και πυκνή υφή. Αν θέλουμε μια πιο αραιή υφή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να κρυώσει καλά.

Την σερβίρουμε κρύα, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με το γιαούρτι και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί. Μπορούμε επίσης να σερβίρουμε με κρουτόν, με κυβάκια από αγγούρι, με βασιλικό κα.

Υλικά
- 3 ντομάτες ώριμες και μεγάλες, χωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο, χωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά μέτρια και χοντροκομμένη
- 1/4 κρεμμύδι μικρό και χοντροκομμένο
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 2 σταγόνες ταμπάσκο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.γ. γιαούρτι για το γαρνίρισμα(προαιρετικά)

Επιμέλεια : Γιώργος Μεταξάς

Δημοφιλείς αναρτήσεις