Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΕΛΒΙΖ για την εξαίρεση των σύνθετων ζωοτροφών από το ΦΠΑ 13%

Σκανδαλώδης είναι η παράλειψη των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης να μην εντάξουν στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ 13%, που ισχύει από 1/7/2017 για τα γεωργικά εφόδια και τις ζωοτροφές, τα πλήρη και ολοκληρωμένα φυράματα ζωοτροφών που παράγουν τα ελληνικά εργοστάσια ζωοτροφών και δη η Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών ΕΛΒΙΖ Α.Ε. Το σωματείο
εργαζομένων της ΕΛΒΙΖ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια υπουργεία, επιστολή η οποία κοινοποιείται και στον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τους τοπικούς βουλευτές, κομματικούς τομεάρχες και πρώην υπουργούς. Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: 

Αξιότιμοι Κύριοι/ες,

Μετά την τελευταία απόφαση για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 24% στα 13%, φαίνεται ότι εξαιρούνται οι σύνθετες ζωοτροφές δηλαδή τα πλήρη, κανονικά και ολοκληρωμένα φυράματα ζωοτροφών που παράγει η Ελληνική βιομηχανία ζωοτροφών χρησιμοποιώντας κατά κανόνα ελληνικές α’ ύλες και δίνοντας δουλειά σε χιλιάδες εργαζομένους και επαγγελματίες.

Η εξαίρεση αυτή θα έχει σαν συνέπεια:

α) την συνέχισηκαι αύξηση της εισαγωγής ετοίμων ζωοτροφών-φυραμάτων αμφιβόλου ποιότητας από την Βουλγαρία και την μετατόπιση πλέον της παραγωγής στη γείτονα χώρα.

β) τη χρησιμοποίηση α’ υλών όχι Ελληνικών με τις γνωστές συνέπειες.

γ) τη δημιουργία ευνοϊκού καθεστώτος για εισαγωγή ακόμη περισσότερης ή και μόνο γενετικά τροποποιημένηςσόγιας, αφού αυτή εντάχθηκε στο 13% ενώ τα ελληνικά φυράματα παραμένουν στο 24%.

δ) τη διακίνηση προϊόντων χωρίς παραστατικά με συνέπεια να χάνει το δημόσιο και ΦΠΑ και φόρους.

ε) την υποβάθμιση των ζωοκομικώνπροϊόντων διότι, τόσο οι ιδιοπαρασκευές όσο και ταεισαγόμενα από Βουλγαρία προϊόντα δεν μπορούν να καλύψουν την ποιότητα και την πληρότητα των ελληνικών φυραμάτων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε την άμεση ένταξη και των ελληνικών φυραμάτων στο συντελεστή ΦΠΑ 13%,για να αποφύγουμε δυσλειτουργίες, απώλειες και κυρίως να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας που μας εξασφαλίζουν οι Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών.


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.ΒΙ.Ζ  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ