Quantcast

http://picasion.com/

ΕΚΕ: Φέτος, μπορούμε να φτιάξουμε τη χρονιά ανάκαμψης για το συμπύρηνο

Ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της φετινής συγκομιδής συμπύρηνου ροδάκινου εξέδωσε ο Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ). Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σωστή ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος που θα πρέπει να παραδίδουν οι ροδακινοπαραγωγοί στις βιομηχανίες θα αποτελέσει ουσιαστικά το διαβατήριο αξιοποίησής του. Αναλυτικά η ΕΚΕ αναφέρει στην ανακοίνωση της: «Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η συγκομιδή του συμπύρηνου ροδάκινου και νιώθουμε την ανάγκη άλλη μια φορά να ενημερώσουμε τους παραγωγούς μας για την αναγκαιότητα παράδοσης στις βιομηχανίες κατάλληλης ποιότητας. Όπως είναι γνωστό, η ελληνική κομπόστα ροδάκινου, αλλά και ο χυμός του και το κατεψυγμένο του προϊόν, κατέκτησαν εδώ και πολλά χρόνια την παγκόσμια αγορά. Αυτό στηρίχτηκε σε δύο προϋποθέσεις:

Α) την άριστη ποιότητα πρώτης ύλης και συνεπώς τελικού προϊόντος

Β) το ανταγωνιστικό κόστος

Δυστυχώς, τα δύο τελευταία χρόνια, που είχαμε μειωμένη παραγωγή, η ποιότητα του συμπύρηνου ροδάκινου που παρέλαβαν τα εργοστάσια ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, υποβαθμισμένη, με κύριο χαρακτηριστικό τα άγουρα-πράσινα ροδάκινα. Αυτό δημιούργησε δυσκολίες διάθεσης του προϊόντος.

Φέτος, μπορούμε να φτιάξουμε τη χρονιά ανάκαμψης. Οι παραγωγοί πρέπει να παραδώσουν τη γνωστή καλή ποιότητα του παρελθόντος για να ξανακατακτήσουμε τις αγορές.

Αυτό απλά σημαίνει να παραδώσουν ροδάκινα ΚΙΤΡΙΝΑ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΑΡΟΣ 110 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ