Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Βέροιας

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουλίου 2017, το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Βέροιας, με έδρα το κτίριο όπου στεγάζονται οι κοινωνικές δομές του δήμου, στην οδό Σταδίου 51. Η νέα αυτή δημοτική δομή, σχεδιάστηκε για να ενημερώνει όλους τους δημότες για τις προληπτικές εξετάσεις στις οποίες πρέπει να προβούν, με σκοπό την
πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων. Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας - Εθελοντισμού - Υγείας Θεόφιλος Κορωνάς και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας Επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς του ΑΤ Βέροιας, εκπρόσωπος της Ι Μεραρχίας Πεζικού, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου,  αντιδήμαρχοι Βέροιας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, η πρώην Δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, 
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βέροιας ανέφερε τα εξής: «Η κοινωνική αλληλεγγύη και η προαγωγή της δημόσιας υγείας είναι κορυφαίες προτεραιότητες για το δήμο και τη δημοτική αρχή, καθώς όσο υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας, η τοπική αυτοδιοίκηση που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει αξιόπιστα προγράμματα προληπτικής ιατρικής και αγωγής υγείας. Το ΚΕΠ Υγείας έρχεται να προστεθεί στο αξιόλογο και διευρυμένο ήδη υπάρχον δίκτυο κοινωνικών δομών του δήμου μας, που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες. Ευχαρίστησε τέλος όσους ενήργησαν προς την υλοποίηση του ΚΕΠ Υγείας.
Στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, αρχικά καλωσόρισε τον κόσμο στον πολυχώρο πρόνοιας που δημιουργήθηκε. «Εδώ συστεγάζονται οι δομές του ΚΑΠΑ, του δήμου και του Νοσοκομείου Βέροιας, όπου καθημερινά συνεργάζονται και συνεργούν, με τη διασύνδεση όλων των υπηρεσιών πρόνοιας σε έναν χώρο στον οποίο ο δημότης θα δέχεται μια ολιστική προσέγγιση στα ζητήματά του. Η νέα δομή που εγκαινιάζεται σήμερα, εύχομαι να έχει την ίδια επιτυχία με το θεσμό του Δημοτικού Ιατρείου, του Δημοτικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε στον απώτερο σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας, που είναι η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση νοσημάτων. «Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης, είναι πρωταρχικής σημασίας η κοινή προσπάθεια όλων μας να προασπίσουμε το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία. Το ΚΕΠ Υγείας υποστηρίζει τη διασφάλιση της ενημέρωσης, της πρόληψης και της προάσπισης της υγείας των πολιτών. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας θα είναι αρωγός σε αυτό το έργο με όλες τις δυνάμεις μας».
Ακολούθησε διάλεξη με θέμα «Πρόληψη κακοήθων νεοπλασιών και καρδιαγγειακών νοσημάτων - Προσυμπτωματικός έλεγχος (CHECK-UP) από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας και Συντονιστή Δ/ντή της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), Χρήστο Κούτρα. 
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μαζί με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας - Εθελοντισμού - Υγείας έκοψαν την κορδέλα του νέου γραφείου που θα αποτελεί την έδρα του ΚΕΠ Υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες του ΚΕΠ Υγείας του δήμου Βέροιας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kepygeias.gr. Δείτε φωτογραφίες:






























ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ