Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το αποχετευτικό έργο της Μελίκης ανακοίνωσε ο Τζιτζικώστας

Δώδεκα αποχετευτικά έργα σε δέκα Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 67 εκατομμυρίων ευρώ εντάσσονται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, όπως ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για
«μεγάλη περιβαλλοντική και αναπτυξιακή σημασία των συγκεκριμένων έργων, που θωρακίζουν τη δημόσια υγεία και βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής 62.000 συμπολιτών μας».
Μεταξύ των 12 έργων και αυτό της Ημαθίας και συγκεκριμένα το αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων του δήμου Αλεξάνδρειας, στον οικισμό της Μελίκης και βιολογικός καθαρισμός, ώστε να γίνεται με ολοκληρωμένο τρόπο όλη η διαχείριση των λυμάτων της περιοχής. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 7,3 εκ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 6,8 εκ. ευρώ), το οποίο θα εξυπηρετήσει πληθυσμό 3.000 ατόμων. 

«Κορυφαία προτεραιότητα ήταν, είναι και θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και μεθοδικά, για υλοποιούμε και να ολοκληρώνουμε έργα που πάνε τον τόπο μας μπροστά, που κάνουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη. Σε λίγο καιρό, 62.000 συμπολίτες μας, αλλά και οι επισκέπτες που έρχονται την Κεντρική Μακεδονία κάθε χρόνο, θα έχουν τις σύγχρονες υποδομές, που πρέπει να έχουν, που βελτιώνουν τη ζωή τους. Με το σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο, την κατασκευή του οποίου χρηματοδοτούμε με 67 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
1. Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
2. Βελτιώνονται οι υγειονομικές συνθήκες και η προστασία της δημόσιας υγείας.
3. Διατηρείται και προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον.
4. Εξοικονομείται και αξιοποιείται μέσω της ανακύκλωσης των επεξεργασμένων λυμάτων, ένας πολύ σημαντικός φυσικός πόρος, όπως είναι το νερό.
5. Εξοικονομούνται σημαντικά χρήματα.
6. Δίνεται ώθηση στην οικονομία και τον τουρισμό», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ