Quantcast

http://picasion.com/

Άλλαξε ο χάρτης από κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο - Συγλονιστικό VIDEO & ΦΩΤΟ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ - ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 
Σοκαριστικές είναι οι πανοραμικές εικόνες από το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η τεράστια κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου, που έρχονται στη δημοσιότητα. Εκτιμάται ότι αποκολλήθηκαν μάζες της τάξεως των 80 εκατομμυρίων
κυβικών μέτρων. Καταπλακώθηκαν 4 από τους 6 εκσκαφείς. Το φαινόμενο της μετακίνησης εδαφών βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη και έχει επηρεάσει ο χωριό Ανάργυροι που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την περίμετρο του ορυχείου.

Εξαιτίας της κατολίσθησης του Σαββάτου έπαθαν ρωγμές και ζημιές πολλά σπίτια και με εντολή των Αρχών το χωριό εκκενώθηκε προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης σε συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού.

Ο υπουργός δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις απαλλοτριώσεις και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών ώστε να προχωρήσει άμεσα και με ταχείς ρυθμούς η αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων.

Νωρίτερα ο υπουργός ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ και τους τεχνικούς της επιχείρησης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου.


Δείτε αεροφωτογραφίες από το σημείο και το συγκλονιστικό video με τη στιγμή της κατολίσθησης:




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ