Quantcast

http://picasion.com/

Τόσο κόστισε η «Εύηχη Πόλη» - Πόσα πήραν Αλκίνοος - Αγγελάκας (ΛΙΣΤΑ)

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού κορυφώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Βέροια, με τις συναυλίες της «Εύηχης Πόλης 2017», αλλά και τις παράλληλες εμφανίσεις πολλών και αξιόλογων καλλιτεχνών στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Το Διονυσιακό κλίμα όμως που μας χάρισαν οι performers φαίνεται πως άφησε πίσω του πολιτικά...
απόνερα για τον Δήμο Βέροιας. Κι αυτό διότι άνοιξε δημόσια συζήτηση για το κόστος των φετινών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Κάκαρης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατήγγειλε τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης της ΚΕΠΑ και έλαβε ως απάντηση από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη την πλήρη στήριξη στον προηγούμενο πρόεδρο (Σοφιανίδης). 

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας στα social media, αναφέρθηκε στο κόστος της συναυλίας του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ενώ χτες πήγε ένα βήμα παραπέρα και προχώρησε σε δημόσια καταγγελία για τα πεπραγμένα της συναυλίας της Ελεονώρας Ζουγανέλη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου στη Βέροια. Ο κ. Κάκαρης, βάλλοντας ευθέως εναντίον του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, έκανε αναφορές σε «φαινόμενα καταστρατήγησης των αρχών της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας.» 

Κατηγορεί την προηγούμενη διοίκηση της ΚΕΠΑ που ήταν και υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, για πρωτοφανείς πρακτικές και μεθοδεύσεις. Καταγγέλλει πως παραχωρήθηκε δωρεάν το θέατρο του άλσους από τον Δήμο, ο οποίος και ανέλαβε επιπλέον έξοδα διαμονής και σίτισης και όλα αυτά σε μια ιδιωτική παραγωγή με εισιτήριο και σκοπό το κέρδος για τον ιδιώτη.

Πέραν των καταγγελιών του κ. Κάκαρη, διαμαρτυρίες υπάρχουν και από τον επιχειρηματικό κόσμο της Βέροιας, δεδομένου ότι πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις ανταγωνίζονται τοπικούς επιχειρηματίες και μάλιστα σε πολύ κρίσιμες μέρες (Παρασκευή - Σάββατο βράδυ).

Ο «Βεροιώτης», για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών της Βέροιας και προκειμένου ο καθένας να μπορεί να βγάλει συμπεράσματα βασιζόμενος σε πραγματικά στοιχεία, δημοσιεύει τον προϋπολογισμό της «Εύηχης Πόλης» όπως αυτός κατατέθηκε στη «Διαύγεια». Το συνολικό κόστος ανήλθε στα 51.185 ευρώ. Οι 3 ακριβότερες παραγωγές ήταν:

1) Η ανοιχτή συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη το Σάββατο 24/06 το βράδυ στην Πλατεία Ωρολογίου. Αμοιβή: 11.100 ευρώ, με το σύνολο του κόστους για τον Δήμο Βέροιας (μαζί με ΦΠΑ, μεταφορικά, διαμονή, διατροφή, ηχητική εγκατάσταση) να φτάνει στα 15.941 ευρώ.

2) Η ανοιχτή συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα την Παρασκευή 23/06 το βράδυ στην Εληά. Αμοιβή: 8.000 ευρώ και συνολικό κόστος για τον Δήμο 11.273 ευρώ.

3) Η παράσταση «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, που δόθηκε στο Μουσείο των Αιγών στη Βεργίνα. Αμοιβή: 4.800 ευρώ με συνολικό κόστος 7.091,50 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τον προϋπολογισμό:


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ