Quantcast

http://picasion.com/

Τον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας επισκέθφηκε ο πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ

Τον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας επισκέφθηκε την Τρίτη 20/6 ο Πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ κ. Παναγιώτης Χονδρός, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου. Η ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας) είναι από τις μεγαλύτερες οργανώσεις της χώρας μας στον τομέα της ψυχικής υγείας, λειτουργεί εδώ και χρόνια 29 δομές ψυχικής
υγείας (Οικοτροφεία, Ξενώνες Φιλοξενίας, Κέντρα Ημέρας, Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας κ.ά.) σε πολλά μέρη της Ελλάδας, υλοποιεί προγράμματα, έρευνες και μελέτες στην ψυχική υγεία και πολλά άλλα. 

Με πρόσκληση του Συλλόγου, ο Πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ επισκέφθηκε τη Στέγη Δημιουργίας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, είχε δίωρη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο, στην οποία συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και δράσεων του Συλλόγου και συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο φορέων και η στήριξη της ΕΠΑΨΥ στις προσπάθειες του ΣΟΦΨΥΗμαθίας.

Στη συνέχεια, σε συγκέντρωση των οικογενειών - φροντιστών (με μεγάλη συμμετοχή), ο Πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ μίλησε για την ανάγκη, τις αρχές και τις διαδικασίες της αυτοβοήθειας και της αλληλεγγύης, σε μια εποχή μάλιστα με έντονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα της Ψυχικής Υγείας στη χώρας μας, την προκατάληψη και τον αγώνα για τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου.

Ακολούθησε ουσιαστικός διάλογος με τους συμμετέχοντες, στον οποίο τονίστηκε η διάθεση αλλά και η αποφασιστικότητα των οικογενειών - φροντιστών για συμμετοχή σε συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου και η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση του Προέδρου της ΕΠΑΨΥ κ. Χονδρού για τη συνεργασία με τον ΣΟΦΨΥ, την τεχνική υποστήριξη των δράσεών του και τη βοήθεια σε θέματα εκπαίδευσης συντονιστών ομάδων κ.λ.π.

Το Δ.Σ. του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας ευχαριστεί θερμά τον κ. Χονδρό για την επίσκεψή του αυτή και την αμέριστη συμπαράσταση προς το Σύλλογο από την ΕΠΑΨΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ