Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι εκδηλώσεις έχει σήμερα στη Βέροια;

Πολλές! Το Φεστιβάλ Εύηχη Πόλη συνεχίζεται για τρίτη ημέρα με συναυλίες σε Βέροια και Βεργίνα, ξεκινούν και οι εκδηλώσεις του Κλήδονα, με φωτιές, δράσεις και γλέντι σε Βέροια και Κομνήνιο. Από τις 9 το βράδυ και έπειτα, πάρτε την παρέα σας και ξεχυθείτε. Το πρόγραμμα είναι ποικίλο, οι εκδηλώσεις είναι αρκετές και για όλα τα γούστα και ο καιρός τέλειος. Δείτε τι έχει το πρόγραμμα σήμερα:


Στις 21:00 στην Κυριώτισσα

Θα ανάψουν κι εφέτος οι Φωτιές στην οδό Γρηγορίου Ξενοπούλου, μπροστά στον Άγιο Βλάσιο, στη γειτονιά τής Κυριώτισσας: την Παρασκευη 23 Ιουνίου, στις 9:00 μ.μ., η δημιουργική ομάδα τής Κίνησης Πολιτών για την Αισθητική και την Αρχαιολογική Προστασία τής ΚυριώΤισσας οργάνωσαν και παρουσιάζουν δράσεις που συνδέονται με την περιοχή, το τοπικό γλωσσάρι και τη μνήμη της πόλης.

Το πρόγραμμα τής βραδιάς:
- Η Κώτσους στα ξένα (Θεατρική παράσταση στο τοπικό γλωσσάρι με θέμα τη μετανάστευση)
- Δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά
- Παραδοσιακά τραγούδια της Ξενιτιάς [Πιντζηλαίος Αποστόλης (λαούτο), Τσιρώνη Κατερίνα (βιολί), Τσιρώνης Αποστόλης και Γιώργος (τουμπερλέκι, ούτι και κλαρίνο), Παπαδίνα Βέρα, Σαββαΐδου Σοφία και Τσίλης Χρήστος (τραγούδι)]
- Φωτιές του Αγιαννιού

Στις 21:00 στο Κομνήνειο
Κρητικοποντιακή βραδιά
Ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Ημαθίας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας διοργανώνουν μεγάλη Κρητικοποντιακή βραδιά, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και ώρα 21.00, στο Κομνήνιο Βέροιας.
Στο μουσικό πρόγραμμα:
Αντώνης Κουβρακίδης, τραγούδι
Σωκράτης Μουρατίδης, λύρα
Ανδρέας Νικηφορίδης, νταούλι
Γιώργος Ασβεστάς, νταούλι
Άκης Γεωργιάδης, πλήκτρα
Γιώργος Σφακιανάκης, λάουτο
Δημήτρης Βάρδας, κιθάρα
Κώστας Πηλίδης, κρουστά

Στις 21:00 στο Μουσείο Αιγών Βεργίνα (Εύηχη Πόλη)
Ο Συναυλιακός Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή
Το μιούζικαλ Ερωτόκριτος του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη παραγωγή και ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μάιο του 2017 στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα όλα τα εισιτήρια και των δέκα παραστάσεων ήταν εξαντλημένα, ενώ η υποδοχή του κόσμου ήταν ενθουσιώδης και όλες οι κριτικές διθυραμβικές.
Πρόκειται για έναν κύκλο τραγουδιών με αφηγηματικά μέρη ανάμεσα, προερχόμενο από το μιούζικαλ το οποίο είναι βασισμένο στo πρωτότυπo έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι Θοδωρής Βουτσικάκης, Ιωάννα Φόρτη, Ελένη Δημοπούλου και ο Γκωτιέ Βελισσάρης. Το σχήμα παρουσιάζει μοναδικά αυτό το αθάνατο αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας επιχειρώντας μία πρωτοποριακή κι αιρετική μουσική προσέγγιση του δημοφιλούς κλασικού έργου, το οποίο γράφτηκε τέσσερις αιώνες πριν.
 Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος  από τονΔημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές απόblues, Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.
Ερμηνεύουν:
Θοδωρής Βουτσικάκης
Ελένη Δημοπούλου
Ιωάννα Φόρτη

Gautier Βελισσάρης

Στις 22:30 στην πλατεία Εληάς (Εύηχη Πόλη)
O Γιάννης Αγγελάκας… σε θερμοκρασία βρασμού.
O Γιάννης Αγγελάκας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος.
Δε θα μπορούσε να μην ισχύει το ίδιο και για την μπάντα του, τους 100°C. Σχεδόν δυο χρόνια πειραματίζονται, γελάνε, γράφουν, σβήνουν και ταξιδεύουν.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ένας νέος δίσκος που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Με αυτόν στις αποσκευές τους θα ταξιδέψουν (και θα μας "ταξιδέψουν") το φετινό καλοκαίρι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. 
Φυσικά πάντα υπάρχει χώρος και για επιλογές από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως σήμερα.
Τους 100°C αποτελoύν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, James Wylie στο σαξόφωνο. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Γιώργος Ταχτσίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ