Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνεργασία ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η αποκλειστική συνεργασία του ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Η συνεργασία αφορά την εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, η οποία πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΔΙΜ, με ασύγχρονη και σύγχρονη τηλεκατάρτιση, αλλά και δια
ζώσης, μέσω συναντήσεων με πολυέμπειρους καθηγητές του Πανεπιστημίου. Μια από αυτές τις συναντήσεις πραγματοποιήθηκε και το πρωί του Σαββάτου 17/6 στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος, όπου το τμήμα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον συντονιστή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Μπουλρετίδη. Με αφορμή την παρουσία του κ. Μπουρλετίδη στη Βέροια, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΔΙΜ. 
Οι υπεύθυνοι του ΕΚΕΔΙΜ, Κώστας και Αντώνης Θεοχαρόπουλος καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν τον κ. Μπουλρετίδη για την τιμή που έκανε με την παρουσία του στην πόλη της Βέροιας. Μάλιστα ο Αντώνης Θεοχαρόπουλος, όντας και ο ίδιος εκπαιδευόμενος του πρώτου τμήματος του προγράμματος και άριστα πιστοποιημένος, χαρακτήρισε την εκπαιδευτική αυτή εμπειρία μαγική. Και συνέχισε λέγοντας πως «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και θέληση να στηρίζουμε τη συνεργασία και σε άλλα προγράμματα, με υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, αντάξιο του Πανεπιστημίου». 
Το λόγο πήρε αρχικά ο κ. Μπουλρετίδης λέγοντας πως «Είναι σημαντικό για εμάς να καταφέρνει ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας να βγει από το «καβούκι» της Πρωτεύουσας και να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις σε περιοχές που δεν θα ονειρευόταν στο παρελθόν ότι θα μπορούσε να το κάνει. Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος, καθώς έχει αποδείξει ότι διαθέτει στην ποιότητα, την προκοπή και τους ανθρώπους, ώστε να φέρει σε πέρας μια τέτοια συνεργασία. Δεν είναι εύκολο για ένα Ίδρυμα όπως το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο να επιλέξει. Είμαστε αρκετά επιλεκτικοί και δύσκολοι. Κάθε κίνησή μας είναι φροντισμένη σε όλα τα επίπεδα. Για συνεργασία εκτός της περιοχής σου χρειάζεσαι υποδομές και τους κατάλληλους ανθρώπους που θα το πιστέψουν και θα το τρέξουν. Και η ομάδα του κ. Θεοχαρόπουλου έχει δείξει μεγάλο σεβασμό στο βαρύ όνομα του Πανεπιστημίου. Η αρχή της συνεργασίας μας πηγαίνει καλά και στόχος μας είναι και επόμενες, με προγράμματα που ή να καλύπτουν μια ανάγκη ενός εκπαιδευόμενου ή να του λύνουν ένα πρόβλημα».
Στη συνέχεια ο κ. Μπουρλετίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της συνεργασίας με το ΕΚΕΔΙΜ.
«Η πρώτη μας συνεργασία αφορά την Εκαπίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων, που έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους υποψηφίους εκπαιδευτών ενηλίκων, που εργάζονται π.χ. σε δημόσια ΙΕΚ, σε ΣΔΕ, σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να πιστοποιηθούν στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ. Είναι σημαντικό γιατί αν δεν έχουν αυτή την πιστοποίηση δε θα μπορούν να εργαστούν στα παραπάνω αλλά και πρέπει να γνωρίζουν πως πρέπει να φέρεται ένας εκπαιδευτής που διδάσκει σε μια ιδιαίτερη κατηγορία εκπαιδευόμενων, όπως οι ενήλικες. Το πρόγραμμα αυτό που υλοποιούμε με το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος, βοηθάει ώστε, να περάσουν τις εξετάσεις και να αποκτήσουν ένα σημαντικό και άμεσα χρησιμοποιούμενο επαγγελματικό εφόδιο, αλλά και να βελτιώσουμε το παιδαγωγικό και επιστημονικό υπόβαθρο των ανθρώπων αυτών. 
Το πρόγραμμα στηρίζεται σε 3 διαφορετικές μεθόδους.
- Με δια ζώσης συναντήσεις, όπου για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευόμενοι στη μετακίνησή τους, παρακολουθούν διαλέξεις, ασκήσεις και εργαστήρια στις κατά τόπους εγκαταστάσεις, όπως στη Βέροια στο ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος.
- Με on line μαθήματα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, που παρακολουθούν ένα διαδραστικό μάθημα, σε πραγματικό χρόνο μέσω υπολογιστή, ακριβώς όπως θα γινόταν σε μια τάξη. 
- Μέσω ασύγχρονου υλικού, όπως κείμενα, ασκήσεις και δραστηριότητες που μπορούν να διαβάζουν με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

Όλα αυτά έχουν συγκεκριμένο μαθησιακό σχεδιασμό και συγκεκριμένους στόχους. Έτσι δεν υστερεί σε τίποτα ο εκπαιδευόμενος που παρακολουθεί το πρόγραμμα στη Βέροια από αυτόν στην Αθήνα», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ