Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με τη Γιορτή Γαστρονομίας στην Εληά ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας

Ροδάκινο... Πάνω σε κρέμα ή σε γιαούρτι, μέσα σε κέικ, σε πάστα φλώρα, λουκούμι ροδάκινο, ροδάκινο σε ζελέ, σε πουτίγκα, μαρμελάδα ροδάκινο, σως ροδάκινο πάνω σε κρέας, τηγανιά με ροδάκινο, κοκτέιλ με ροδάκινο, σε χυμό αλλά και φρέσκο ροδάκινο. Η πλατεία Εληάς στη Βέροια πλημμύρισε με το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση του ροδάκινου, στη Γιορτή
Γαστρονομίας που διοργάνωσε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Ροδάκινου, που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως και τις 18 Ιουνίου 2017.
14 βεροιώτικες επιχειρήσεις εστίασης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΤΟΒ και πρόσθεσαν στο προϊόν τους, σε ένα πιάτο, παρασκεύασμα ή ποτό, μια πινελιά από ροδάκινο. Εκατοντάδες ήταν και οι επισκέπτες, κάθε ηλικίας, που πέρασαν από την πλατεία, γεύτηκαν δωρεάν τις γλυκές και αλμυρές προτάσεις, ενώ φεύγοντας πήραν μια χαρτοσακούλα με φρέσκα ροδάκινα και κομπόστες, προσφορά των παραγωγών και συνεταιρισμών.
Την εκδήλωση παρουσίασαν η δημοσιογράφος Δέσποινα Βογιατζόγλου και ο φιλόλογος και μέλος του ΤΟΒ Άρης Ορφανίδης, που πέρασαν από όλες τις... κουζίνες, συνομίλησαν με τους επιχειρηματίες και αποκόμισαν πολλές συνταγές με ροδάκινο. Και επειδή γιορτή χωρίς μουσική δε γίνεται, την εκδήλωση πλαισίωσαν οι «Balsam Blue», μια νεανική βεροιώτικη μπάντα με τζαζ εκτελέσεις αγαπημένων τραγουδιών του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Δείτε φωτογραφίες:























































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ