Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κούγκας: «Τιμήστε τη στολή και την αποστολή σας»

Ορκίστηκαν σήμερα το πρωί στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στο Πανόραμα Βέροιας, 28 Υπαστυνόμοι Β' οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 06-02-2017 έως 09-06-2017. Κατά τη διάρκεια της τελετής, το λόγο πήρε ο Διοικητής της Σχολής Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο οποίος
αφού χαιρέτισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους προσκεκλημένους, απηύθυνε λίγα λόγια προς τους νέους Υπαστυνόμους. 
«Η ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εσάς καθώς σηματοδοτεί μια νέα αρχή στη ζωή σας. Οι κόποι σας σήμερα δικαιώθηκαν και δώσατε όρκο πίστης και αφοσίωσης στην πατρίδα, το Σύνταγμα και τους νόμους. Συμμερίζομαι τη χαρά σας, η ίδια χαρά πλημμυρίζει και εμάς, γιατί από σήμερα ενισχύεται το Σώμα με 28 νέα, ικανά στελέχη με ολοκληρωμένες προσωπικότητες, άρτια επαγγελματικά καταρτισμένες και ηθικά συγκροτημένες. Η αποστολή σας είναι ένας αγώνας με υψηλές προσδοκίες που πρέπει να αντιμετωπίσετε με ήθος, ζήλο, τιμιότητα, δικαιοσύνη, για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του πολίτη, του τελικού αποδέκτη του έργου σας. Σταθείτε αρωγοί στη διασφάλιση της ακεραιότητας και της περιουσίας του. Αγωνιστείτε για μια ιδεώδη αστυνομία. 
Την εξέλιξη της κοινωνίας ακολουθεί και η εξέλιξη της εγκληματικότητας, που στην εποχή μας εμφανίζεται οργανωμένη με πρωτοποριακές μεθόδους. Αγωνιστείτε με σθένος και ενθουσιασμό για την πάταξη της εγκληματικότητας, την προστασία όλων ανεξαρτήτως των πολιτών, τα δικαιώματα και τις αξίες τους, για το δίκαιο, την ηθική, την αλήθεια, την κοινωνία, τον άνθρωπο και την πατρίδα. 
Η πολιτεία πίστευε και πιστεύει σε εσάς. Επένδυσε και επενδύει πολλά και προσδοκά τον καλύτερο εαυτό σας. Σας προτρέπω να συνεχίσετε την επιμορφωτική σας προσπάθεια, ανανεώνοντας τις γνώσεις σας. Να αγαπάτε την Ελληνική Αστυνομία όπως αγαπάτε τον εαυτό σας. Στην εκτέλεση των καθηκόντων σας θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες και αντίξοες καταστάσεις αλλά πρέπει να παραμείνετε ακλόνητοι, αφοσιωμένοι στο καθήκον σας. 
Νέες και νέοι Υπαστυνόμοι, τιμήστε τη στολή και την αποστολή σας, με μοναδικό οδηγό σας το Σύνταγμα και το Νόμο. Εκπληρώστε την αποστολή σας με υπερηφάνεια, θάρρος, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία και να είστε βέβαιοι ότι θα επιτύχετε. Το οφείλετε στους εαυτούς σας και στους άξιους γονείς σας που είναι παρόντες στη σημερινή τελετή, που σας διαπαιδαγώγησαν σωστά και σας έδωσαν απλόχερα όλα τα εφόδια, προκειμένου να γίνετε ό,τι σήμερα είστε και δικαίως καμαρώνουν για εσάς. 
Ο όρκος σας είναι ένα συμβόλαιο συνεχούς προσπάθειας και προσφοράς προς την πολιτεία και την κοινωνία. Σε λίγο θα παραλάβετε το ξίφος σας, που συμβολίζει αξίωμα, τιμή, δικαιοσύνη και γενναιότητα αλλά κυρίως δε συμβολίζει το δίκαιο του ισχυρού αλλά την ισχύ του δικαίου. Σας εύχομαι ολόψυχα, υγεία, καλή σταδιοδρομία και επιτυχία στο δύσκολο και επίπονο έργο σας», είπε μεταξύ άλλων ο Διοικητής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ