Quantcast

http://picasion.com/

Κασίμης από Βέροια: «Η ζήτηση για τα αγροτικά προϊόντα ποιότητας θα αυξηθεί κατά 70%»

Στη Βέροια βρέθηκε την Πέμπτη ο Χαράλαμπος Κασίμης, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων. Ο κ. Κασίμης κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου με θέμα τις εξελίξεις στη Δενδροκομία, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Ροδάκινου στη Βέροια, που συνδιοργανώνουν ο
Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και το Επιμελητήριο. Αναφερόμενος αρχικά στην Ημαθία, είπε πως πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παραγωγική περιοχή, με σημαντική συνεισφορά στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, με εξωστρεφή προσανατολισμό σε ένα προϊόν όπως το ροδάκινο, με ουσιαστική συλλογική οργάνωση των παραγωγών της και με δυναμική μεταποιητική βιομηχανία. Στοιχεία που αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που η Ημαθία κατάφερε και συνεχίζει να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις δύσκολες συνθήκες του έντονου διεθνούς ανταγωνισμού, που επιδεινώνεται στα χρόνια της κρίσης, περιοχή που δοκιμάστηκε μάλιστα στα χρόνια του Ρωσικού εμπάργκο. Η κυβέρνηση μάλιστα θα σταθεί αρωγός όπως είπα στις προσπάθειες όπως αυτή της Ημαθίας, καθώς αποτελούν πρώτη προτεραιότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της. 

Τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί η ζήτηση για τα αγροτικά προϊόντα ποιότητας κατά 70%. Η χώρα μας όπως είπε, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και πρέπει να αποδεχθούμε την πρόκληση, αξιποιώντας όλους τους πόρους, καθώς δε θα είναι διαθέσιμοι για πάντα. Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας πρέπει να στηρίζεται στην ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών. Να στοχεύει τις αγορές υψηλής ποιότητας και υψηλών τιμών. Σχετικά με την Ημαθία είπε πως, η δυναμική της προσαρμογή στο διεθνές περιβάλλον δείχνει ότι θα μπορέσει η περιοχή μας να είναι παρούσα, εξωστρεφής και με συλλογική οργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ