Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Υπεγράφη στη Βέροια η Διεπαγγελματική Οργάνωση για το ροδάκινο

Υπεγράφη το απόγευμα του Σαββάτου 17 Ιουνίου 2017 στη Βέροια το Καταστατικό Ίδρυσης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τα πυρηνόκαρπα, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου. Μια οργάνωση που θα έχει έδρα τη Βέροια και που σκοπό έχει να βοηθήσει τον κλάδο και να χαράξει μια κοινή στρατηγική
για το ροδάκινο. Η υπογραφή της Οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στην Εληά, στα πλαίσια του Συνεδρίου και του Φεστιβάλ για το Ροδάκινο που γίνεται στη Βέροια αυτές τις μέρες. Ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε την προσπάθεια ως «σημαία» του Υπουργείου. 
«Διατυπώσαμε ένα κείμενο καταστατικού, πολύ λειτουργικό που θα δώσει τη δυνατότητα στις οργανώσεις να κάνουν αυτό που θέλουν. Η Διεπαγγελματική Οργάνωση θα μπορέσει να αμβλύνει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα προβλήματα που απορρέουν από την κρίση του ροδακίνου, της διάθεσης και της κατάρρευσης των τιμών», είπε αρχικά, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδρος της Κοινοπραξίας των Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Υπουργός, που ερχόμενος από την Κοζάνη όπου είχε επισκεφθεί τους πληγέντες από το χαλάζι αγρότες, αναφέρθηκε σχετικά. «Η ώρα της σοδειάς συνέπεσε με δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η προσπάθεια ίδρυσης της Οργάνωσης ξεκίνησε πριν δυο χρόνια και η ίδρυσή της είναι η απάντηση σε πολλά πράγματα και προβλήματα παραγωγών. Μια διεπαγγελματική οργάνωση που μπορεί να συμπεριλάβει παραγωγούς, μεταποιητές, εμπόρους εξαγωγείς και όλους όσους εμπλέκονται με το χώρο», ενώ στη συνέχεια στάθηκε στα σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την ίδρυση της οργάνωσης.
Αναφέρθηκε και στις χαμηλές τιμές του ροδακίνου, λέγοντας πως μια διαδικασία που λειτουργεί κάτω από την ελεύθερη αγορά, η παρέμβαση είναι δύσκολη. 
Κλείνοντας, δήλωσε πως η προσπάθεια αυτή της ίδρυσης της Οργάνωσης θα είναι «σημαία» για το Υπουργείο. «Για εμάς, από την ώρα που έχουμε αναλύσει την εργατικότητα ως βασικό στοιχείο να μπορέσουμε να ανταγωνιστεί ο αγροτικός κόσμος στη διεθνή αγορά, να ξέρετε ότι ειδικά η Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων θα είναι η σημαία μας, γιατί αυτό που κάνουμε σήμερα μπαίνοντας ουσιαστικά στην αγορά, δεν υπάρχει άλλος κλάδος ο οποίος να έχει τις δυνατότητες και τη διαθεσιμότητα για να πετύχει αυτή η προσπάθεια».
Ακολούθησαν ερωτήσεις και η υπογραφή του καταστατικού της Οργάνωσης. Στη συνέχεια ο Υπουργός είχε συνάντηση με μέλη οργανώσεων κονσερβοποιών. Δείτε φωτογραφίες:



































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ