Quantcast

http://picasion.com/

Αναστάτωση στη Βέροια με ανάρτηση στο facebook για απόπειρα αρπαγής κοπέλας - Τι λέει η Αστυνομία

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας, έπειτα από ανάρτηση Βεροιώτισσας στο facebook που ανέφερε περιστατικό απόπειρας αρπαγής κοπέλας στο Τσερμένι. Μάλιστα, περιείχε τόσες λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν, την ώρα, τους δράστες και άλλες πληροφορίες, κάτι που το έκανε πιστευτό. Η είδηση αυτή
έρχεται να προστεθεί στη λίστα με ανάλογες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο και που οι περισσότερες αφορούν αρπαγή παιδιών σε διάφορες πόλεις ή και δήθεν δολοφονίες. Η εν λόγω ανάρτηση, κοινοποιήθηκε δεκάδες φορές από Βεροιώτες στις σελίδες τους στο facebook, ενώ πολλά ήταν τα μηνύματα που δεχθήκαμε από συμπολίτες μας σχετικά με το περιστατικό.

Εμείς επικοινωνήσαμε με υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας και μας ενημέρωσε πως ουδέποτε έχει γίνει κάποια καταγελία για το συγκεκριμένο ή παρόμοιο περιστατικό και χαρακτήρισε μάλιστα τη νέα αυτή «μόδα» των social media, τρομολαγνία, εκφράζοντας εύλογα και την απορία του γιατί να διακινούνται τέτοιες ειδήσεις. «Αυτές οι ειδήσεις δεν ισχύουν. Δεν έχει γίνει καμία καταγγελία, ούτε επίσημη, ούτε ανεπίσημα έπεσε κάτι στην αντίληψή μας. Ο κόσμος τα πιστεύει γιατί γράφονται με λεπτομέρειες. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο σκοπός αυτής της τρομολαγνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ανάρτηση αναφερόταν: «Προσοχή:σήμερα στις 14:45 κοντά στην περιοχή της πλατείας Τσερμενίου έγινε άλλη μια απόπειρα αρπαγής ενήλικης κοπέλας. Οι δράστες επενέβαιναν σε μαύρο βαν με ξένες πινακίδες και η προσπάθεια να πλησιάσουν την κοπέλα έγινε από μια ηλικιωμένη που ήταν και αυτή επιβάτης και μιλούσε σπαστά ελληνικά, η οποία προσπάθησε να τραβήξει την κοπέλα προ το αυτοκίνητο, καθώς της έκανε μια ερώτηση. Ευτυχώς, το κορίτσι αντέδρασε και κάλεσε αμέσως την αστυνομία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ