Quantcast

http://picasion.com/

6 κόλπα για δροσερό σπίτι χωρίς air condition

Το air condition είναι ένα μικρό θαύμα για την ανθρωπότητα. Κάθε φορά που ο τόπος βράζει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ευχαριστούν τον άνθρωπο που είχε την ιδέα -για την ιστορία ο Γουίλις Κάριερ είναι ο «πατέρας» του. Οι καιροί, όμως, είναι δύσκολοι με την οικονομική στενότητα να αναγκάζει πολλά σπίτια να μην ανοίγουν air condition, ζώντας μέσα στη ζέστη. Για μην «λιώνετε» στο σπίτι σας έχουμε μερικά κόλπα, για να το δροσίσετε και να δροσιστετε, χωρίς να σας έρθει μια περιουσία ο λογαριασμός.
Κλείστε τις κουρτίνες
Οταν ο ήλιος λάμπει και το μεσημέρι η θερμοκρασία πιάνει 40άρια, δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να ανοίξετε τις κουρτίνες. Αφήστε το σπίτι σας σκοτεινό, με τις αχτίδες του ήλιου μακριά.
Ανοίξτε όταν σκοτεινιάσει
Το βράδυ μπορεί να είναι λίγο πιο δροσερό, οπότε ανοίξτε τα παράθυρα να φυσήξει το αεράκι (αν υπάρχει).
Παίξτε με τα παγάκια και τον ανεμιστήρα
Μπορεί να ακούγεται κάπως παλιό, ωστόσο, άμα βάλετε παγάκια μπροστά από έναν ανεμιστήρα μπορείτε να χαρίσετε έναν τόνο δροσιάς μέσα στο σπίτι.

Αλλάξτε σεντόνια
Προτιμήστε το βαμβάκι, το οποίο και «αναπνέει». Δεν θα σκάσετε και θα σας αφήνει και μια ωραία αίσθηση κατά τη διάρκεια του ύπνου σας.

Τιπ στο τιπ: Ενα κόλπο που πιάνει με τα σεντόνια είναι να τα βάλετε στην κατάψυξη πριν πέσετε για ύπνο και έπειτα να τα στρώσετε. Ναι, οκ μπορεί να βαριέστε ολόκληρη διαδικασία, αλλά σας κρατά δροσερούς. Αν δεν θέλετε να βάλετε όλα τα σεντόνια, βάλτε τουλάχιστον την μαξιλαροθήκη σας.
Μην χρησιμοποιείτε φούρνο
Εξω έχει 40 βαθμούς Κελσίου και εσείς ανοίγετε τον φούρνο να ψήσετε; Αφήστε το κοτόπουλο με τις πατάτες για άλλη στιγμή και προτιμήστε μια σαλάτα ή φρούτα.
Φάτε περισσότερο παγωτό
Εντάξει αυτό μπορεί να μην είναι το τοπ κόλπο, αλλά γιατί όχι, αφού μπορεί να σας δροσίσει. Το ίδιο ισχύει και για το παγωμένο τσάι και τη λεμονάδα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ