Quantcast

http://picasion.com/

Ξεκινά η «μάχη» του παιδικού σταθμού

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι μητέρες να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το σχολικό έτος 2017-2018, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» που αφορά την δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων από δύο μηνών έως τεσσάρων ετών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και των παιδιών-εφήβων-ατόμων ΑμΕΑ σε αντίστοιχες δομές.

Οι μητέρες θα έχουν την δυνατότητα εντός 15 ημερών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους».

Στις προϋποθέσεις είναι τα οικονομικά δεδομένα. Συγκεκριμένα το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα, με ένα παιδί μέχρι 27.000 ευρώ, με δύο παιδιά μέχρι 30.000, με τρία παιδιά 33.000 ευρώ και τέλος με περισσότερα από τρία, 35.000 ευρώ.

Ειδικότερα, για την υποβολή των αιτήσεων οι μητέρες θα πρέπει να έχουν:

- Την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωσή τους έτους 2016 (1/1/2016-31/12/2016).

- Τον προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους, για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί εντός του Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα για την φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, προκειμένου να καταρτίσει ενδεικτικό και μη εξαντλητικό κατάλογο φορέων / δομών, προς ενημέρωση των κατόχων/ωφελουμένων «Αξίας Τοποθέτησης» (Voucher) της παραπάνω δράσης, προσκαλεί:
Τους βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
τους βρεφονηπιακούς (παθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας
τους Παιδικούς Σταθμούς • τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και
τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.)

να δηλώσουν μέχρι και 1 Ιουλίου 2016 και ώρα 14.00 εφόσον το επιθυμούν, την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας και φιλοξενίας σε βρέφη, νήπια, παιδιά και άτομα ΜΕΑ των κατόχων/ωφελουμένων «Αξίας Τοποθέτησης» (Voucher).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ